Tuotetestaussopimus ACTIVAGE-hankkeessa

 

 

Sisällys

 

1   Sopijapuolet   2

2   Sopimuksentausta   2

3   Sopimuksen tarkoitus   3

4   Sopimuksen voimassaolo   3

5   Sopijapuolten tehtävät ja vastuut   3

6   Referenssi ja käyttöoikeudet   4

7   Tuotetestauksen luottamuksellisuus   5

8   Luottamuksellisen tiedon palauttaminen ja hävittäminen   6

9   Käyttö- yms. oikeudet   6

10   Tuotetestauksen immateriaalioikeudet   6

11   Sopimuksen siirtäminen   6

12   Sopimuksen muutokset   7

13   Sopimuksen purkaminen   7

14   Erimielisyyksien ratkaiseminen   7

15   Sopimuksen liitteet   7

16   Sopimuksen voimassaolo   7

17   Sosiaali- ja terveydenhuoltopalvelujen uudistuksen vaikutukset sopimukseen   7

18   Muut ehdot   8

19   Allekirjoitukset   8


 

 

Tuotetestaussopimus ACTIVAGE-hankkeessa

 

 

 

Sopijapuolet

 

Tilaaja

Turun kaupungin hyvinvointitoimiala
Y-tunnus 0204819-8
PL 670 (Yliopistonkatu 30, 5. krs)
20101 Turku

 

Palveluntuottaja

SE Innovations Oy

(2639795-8 )

Kirkkokatu 16 A

02770 ESPOO

 

Turun ammattikorkeakoulu

(2528160-3)

Tilaajan yhteyshenkilöt

yhteyshenkilö Eija Tamminen p. 040 673 5289

eija.tamminen@turku.fi

 

Palveluntuottajan yhteyshenkilö

Yhteyshenkilö: Rauno Saarnio / rauno.saarnio@seniorsome.com

 

Yhteyshenkilö: Paula Ailio, p. 040 355 0835 / paula.ailio@turkuamk.fi

 

Yhteyshenkilöiden tehtävänä on seurata ja valvoa sopimuksen toteutumista ja tiedottaa siitä oman organisaationsa sisällä ja toiselle sopijapuolelle. Yhteyshenkilön vaihtumisesta on heti ilmoitettava toisen sopijapuolen yhteyshenkilölle.

 

Sopimuksentausta

 

 

SE Innovations Oy, Turun ammattikorkeakoulu Oy ovat ACTIVAGE hankkeen (732679) konsortion partnereita. Hankkeen pilottitestausta toteutetaan Turun kaupungin hyvinvointitoimialan vanhus- ja vammaispalvelujen kanssa. Turun hyvinvointitoimiala on ACTIVAGE konsortion ulkopuolinen testausosapuoli.. Tavoitteena on edistää ikääntyneiden hyvinvointia ja tutkia ikääntyneiden hoitoprosessien parantamista IoT-teknologiaa hyödyntäen.

 


 

ACTIVAGE-hanke on suuri, Euroopan EU-tasoinen hanke, jonka tavoitteena on määrittää Internet Of Things (IoT) teknologian hyödyntäminen ikäihmisten hoidossa. Hanketta rahoittaa Horizon2020 Large Scale Pilot. Kokonaisbudjettina on 25 miljoonaa. Suomeen tulee 600 testikotia, joissa tutkitaan, miten Internet Of Things teknologiaa voidaan hyödyntää ikääntyneiden hoitoprosessien parantamisessa. Suomen pilotin testaus on määritelty ACTIVAGE projektidokumentin B -osan sivulla 12 ja 163. ACTIVAGE-hanke pyrkii saamaan aikaan yhteisen Iot-ekosysteemistandardin, jonka avulla erilaiset laitekannat voivat toimia keskenään, minkä ansiosta etähoiva- ja aktivointipalvelut voivat toimia tehokkaammin. Internet Of Things teknologian avulla pyritään keräämään dataa ja mittamaan laitteita hyödyntävien ikääntyneiden toimintakyvyn, aktiivisuuden ja päivittäisen toiminnan kehittymistä sekä kuntoutumista

 

Sopimuksen tarkoitus

 

Tämän sopimuksen tarkoituksena on sopia osapuolten välillä siitä, miten tuotetta testataan käytännössä.

 

Sopimuksen voimassaolo

 

Tuotetestauksen kesto on 36 kuukautta. Testaus alkaa 1.9.2017, kuitenkin viimeistään 1.11.2017, ja päättyy 30.6.2020, elleivät osapuolet sovi tuotetestausajan jatkamisesta.

 

 

Sopijapuolten tehtävät ja vastuut

 

Tuotetestauksen koordinointi- ja hallinnointivastuu on Turun ammattikorkeakoululla. Turun ammattikorkeakoulu laatii myös tarkemman projektisuunnitelman tehtävästä testaustyöstä. Sopijapuolet vastaavat siitä, että niillä on osoittaa testaukseen riittävät resurssit koko tuotetestauksen toteutusajalle.

Tässä sopimuksessa määriteltyyn tuotetestaukseen kohdentuvat resurssit ovat Turun ammattikorkeakoulusta osallistuvien henkilöiden osalta yhteensä enintään 1000 tuntia koko 36 kk ajalta.

 

 

Tämän sopimuksen tarkoittamat testaustoimet toteutetaan Turun kaupungin hyvinvointitoimialan vanhus- ja vammaispalvelujen asiakkaiden ja henkilökunnan sekä mahdollisesti omaisten kanssa. Turun kaupunki huolehtii testiryhmän kokoamisesta, vastaa siitä, että testaukseen osallistujilta on kerätty asianmukaiset suostumukset testaukseen osallistumisesta ja henkilötietojen käsittelystä.

 

 

Edellä olevan lisäksi on sovittu siitä, että Turun ammattikorkeakoulu vastaa seuraavista seikoista:

 

kouluttaa testiryhmän jäsenet testattavien tuotteiden ja palveluiden käyttöön.

SE Innovations Oy:n omistamien etäkommunikointilaitteen profiilien luomisesta ja laitteen määrittelystä testikäyttäjien tarpeisiin sopiviksi

toimittaa SE Innovation Oy:n tarjoamat laitteet Turun kaupungin hyvinvointitoimialan vanhus- ja vammaispalvelujen osoittamiin testauspaikkoihin Turun AMK:n laatiman jalkautussuunnitelman mukaisesti.

nimeää edellä mainituista koulutuksesta, laitteiden toimituksesta ja laitteiden määrittelytyöstä vastaavat henkilöt

Sitoutuu toimittamaan palautteen laitteiden toimittamisen ja määrittelytyön onnistumisesta kirjallisessa muodossa Turun kaupungille ja SE Innovations Oy:lle

Nimeää yhteyshenkilön, jonka kautta toimitus-, koulutus- ja määrittelytyötä koordinoidaan.

Mahdolliset kustannukset em. tehtävistä Turun ammattikorkeakoulu kattaa ACTIVAGE-hankkeesta.

 

SE Innovations Oy vastaa seuraavista seikoista:

 

luovuttaa veloituksetta 100 SeniorSOME etäviestintälaitetta, telinettä ja laturia tuotetestaukseen testauksen ajaksi

vastaa testauksen vaatimista teknisistä tukipalveluista veloituksetta

vastaa testattavana olevien laitteiden ylläpidosta, toimivuudesta ja huollosta veloituksetta

vastaa testattavana olevien laitteiden tms. käyttö- ja muusta turvallisuudesta

nimeää projektipäällikön, joka osallistuu veloituksetta tuotteen tuotekehittelyyn testauskohteissa sekä tuotetestausta koskeviin palavereihin Turun kaupungin ja Turun ammattikorkeakoulun kesken

Laitetuki (myös puhelinpalvelu) koko 36 kk:n ajan klo 08.00 – 20.00 kaikkina viikonpäivinä

Sitoutuu kouluttamaan testiryhmän jäsenet yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa

 

 

Turun kaupungin hyvinvointitoimialan vanhus- ja vammaispalvelut vastaa seu. raavista seikoista:

 

omien työntekijöidensä veloituksettomasta osallistumisesta työajalla tuotetestaukseen.

internet-yhteyden kustannuksista laitteiden ja -palvelujen testauspaikoissa. SE Innovation laskuttaa SIM – korttien käytöstä Turun kaupunkia enintään 59.400 € 36 kuukautta kestävän testausjakson aikana.

osallistuu yhdessä Turku AMK:n kanssa jalkautussuunnitelman suunnitteluun ja toteutukseen

 

Turun kaupungin hyvinvointitoimialan vanhus- ja vammaispalvelut ei vastaa muista hankkeesta aiheutuvista kustannuksista.

 

Referenssi ja käyttöoikeudet

 

Sopijapuolet saavat oikeuden käyttää tuotetestausta referenssinään omassa tiedottamisessaan ja markkinoinnissaan.

 

Tämän tuotetestauksen aikana syntyviin ohjelmistoihin/tuotteisiin Turun kaupungin Hyvinvointitoimiala saa maksuttoman käyttöoikeuden testausaikana.

 

Tuotetestauksen luottamuksellisuus

 

 

Sopijapuolilla on oikeus saada käyttöönsä testauksen toteuttamista varten toistensa projektissa keräämä testaus ja tutkimusaineisto edellyttäen, että testiryhmän jäsenet ovat suostuneet tietojensa luovuttamiseen. Kaikessa henkilötietojen käsittelyssä sopijapuolten on noudatettava lainmukaista menettelyä.

 

Luottamuksellista tietoa on kaikki luovuttavan osapuolen (Luovuttaja) toiselle osapuolelle (Tiedonsaaja) luovuttama, salassa pidettäväksi tai luottamukselliseksi merkitsemä informaatio ja aineisto, joka koskee esimerkiksi taloudellisia, kaupallisia tai teknisiä tietoja, mukaan lukien liikesalaisuudet, strategiat, suunnitelmat, piirustukset, määritykset ja tietokonesovellukset, koodit, algoritmit ja keksinnöt.

 

Luovuttajan on huomautettava suullisesti annetun tiedon luottamuksellisuudesta Tiedonsaajalle tiedon antamisen yhteydessä. Lisäksi Luovuttajan on ilmoitettava Tiedonsaajalle kirjallisesti seitsemän (7) työpäivän kuluessa suullisen tiedon antamisesta tiedon olevan Luottamuksellista tietoa. Muussa tapauksessa suullisesti annettua tietoa ei katsota Luottamukselliseksi tiedoksi.

 

Sopijapuolet sitoutuvat siihen, etteivät ne luovuta projektin aikana saamiaan luottamuksellisia tietoja ulkopuolisille tahoille ilman toisen sopijapuolen kirjallista suostumusta.

 

Salassapito ei kuitenkaan koske sellaista tietoa:

joka on yleisesti saatavilla tai muuten julkista

jonka sopijapuoli on saanut kolmannelta osapuolelta ilman salassapitovelvollisuutta tai

joka oli vastaanottavan sopijapuolen hallussa ilman niitä koskevaa salassapitovelvollisuutta ennen niiden saamista toiselta sopijapuolelta tai

jonka sopijapuoli on itsenäisesti kehittänyt hyödyntämällä toiselta sopijapuolelta saamaansa aineistoa tai tietoa.

 

Tiedonsaajalla on oikeus luovuttaa luottamuksellista tietoa oman henkilökuntaansa kuuluvien käyttöön vain siinä laajuudessa, kuin se on tarpeen tämän sopimuksen mukaisen tuotetestauksen toteuttamiseksi.

 

Tiedonsaaja vastaa siitä, että sen henkilökunta on tietoinen tässä sopimuksessa sovitusta salassapitositoumuksesta ja sitoutuu niitä noudattamaan.

 

Tällä sopimuksella ei rajoiteta osapuolen oikeutta käyttää projektin aikana syntynyttä ammattitaitoa ja kokemusta omassa liiketoiminnassaan.

 

Mikäli osapuoli aiheuttaa toiselle osapuolelle vahinkoa salassapitovelvoitteita rikkomalla, korvaa rikkonut osapuoli loukatulle osapuolelle rikkomuksesta aiheutuneita vahinkoja kaikissa tapauksissa enintään 10.000 euroa.


 

Luottamuksellisen tiedon palauttaminen ja hävittäminen

 

Tuotetestauksen päättyessä osapuolet ovat velvollisia palauttamaan toisilleen kaiken luottamuksellisen tiedon, esim. ohjelmistojen asennuslevykkeet, manuaalit, ohjeet, tms., sen ilmenemismuodosta riippumatta. Turun kaupunki säilyttää testiryhmän jäsenten tiedot ja suostumuskirjeet hankkeen päättymiseen saakka 30.06.2020.

Turun ammattikorkeakoulu Oy ja SE Innovations Oy sitoutuvat säilyttämään hankkeen edellyttämät asiakirjat ja testaus- ja tutkimusaineiston hankkeen rahoittajan vaatimalla tavalla (5 vuotta hankkeen päättymisen 30.06.2020 jälkeen).

Määräajan jälkeen Turun ammattikorkeakoulu Oy ja SE Innovations Oy hävittävät aineiston tietosuojattuna niiltä osin, mitä aineistossa esiintyy henkilötietoja.

 

Käyttö- yms. oikeudet

 

Osapuolet toteavat, että sopimuksen päättyessä lakkaavat kaikki osapuolten toisilleen tuotetestausta varten antamat käyttö- ja muut oikeudet. Osapuolilla ei ole oikeutta niiden hyödyntämiseen sopimuksen päättymisen jälkeen, elleivät osapuolet ole tästä erikseen sopineet.

 

Tuotetestauksen immateriaalioikeudet

 

Osapuolet eivät luovuta tällä sopimuksella tai tuotetestauksessa muutoin, ellei siitä ole erikseen sovittu, toisilleen mitään immateriaali- tai muita oikeuksia.

 

Osapuolilla säilyvät kaikki niiden omistamat immateriaalioikeudet testauksissa käytettäviin laitteisiin, teknologiaan ja palveluihin yms. Immateriaalioikeudet tuotetestauksen tuloksiin kuuluvat sille osapuolelle, jonka toiminnassa ne on luotu tai laadittu.

 

 

Immateriaali- ja omistusoikeudet testauksen ulkopuolella syntyneeseen osapuolten kehittämään tietoon ja aineistoon, joka on luovutettu testauksen käyttöön, säilyvät tiedon ja aineiston kehittäneellä (-eillä) sopijapuolella(-illa).

 

Tuotetestauksen jälkeisestä osapuolten yhteistyöstä sovitaan erikseen.

 

Sopimuksen siirtäminen

 

Osapuolilla ei ole oikeutta siirtää tätä sopimusta tai siihen perustuvia oikeuksiaan kolmannelle ilman muiden osapuolen edeltä käsin antamaa kirjallista suostumusta.

Sopimuksen muutokset

 

Muutokset tähän sopimukseen on, ollakseen päteviä, tehtävä kirjallisesti ja kaikkien osapuolten allekirjoitettava.

 

 

Sopimuksen purkaminen

 

Jos jokin sopijapuolista jättää olennaisesti täyttämättä sovittuja velvoitteita tai muutoin olennaisesti rikkoo sovittuja ehtoja, on toisilla sopijapuolilla oikeus purkaa sopimus päättymään välittömästi.

 

Erimielisyyksien ratkaiseminen

 

 

Tähän sopimukseen sovelletaan Suomen lakia.

 

Mahdolliset sopimuserimielisyydet pyritään ratkaisemaan neuvottelemalla sopijapuolten kesken. Ellei erimielisyyttä saada neuvotteluteitse sovittua, ratkaistaan ne Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa ensisijaisesti tuomioistuinsovittelussa.

 

Sopimuksen liitteet

 

Liite 1: Tuotetestaussuunnitelma

 

Sopimuksen voimassaolo

 

Tämä sopimus tulee voimaan sopimuksen allekirjoittamisesta ja päättyy 20.12.2020, elleivät osapuolet sovi sopimusajan jatkamisesta.

 

Sopimuksen päättymisestä riippumatta jatkuu Luottamuksellisen tiedon salassapitovelvollisuus kolme (3) vuotta tämän sopimuksen voimassaolon päättymisestä.

 

Sosiaali- ja terveydenhuoltopalvelujen uudistuksen vaikutukset sopimukseen

 

Suomessa valmistellaan parhaillaan sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneuudistusta. Sosiaali- ja terveydenhuoltopalvelujen järjestämisvastuu saattaa siirtyä Tilaajalta kolmannelle osapuolelle sopimuskauden aikana. Tilaaja ei vastaa uudistuksen aikataulusta tai niistä muutoksista, joita uudistuksesta mahdollisesti aiheutuu.

 

Tilaajalla on oikeus irtisanoa sopimus päättymään välittömästi, mikäli Tilaajan tehtävät siirtyvät sopimuskauden aikana kokonaan tai osittain kolmannelle osapuolelle, vaikka peruste olisi syntynyt vasta sopimussuhteen alkamisen jälkeen. Lisäksi sosiaali- ja terveydenhuollon lakisääteisessä järjestämisvastuussa olevalla on oikeus irtisanoa sopimus aikana päättymään kahdentoista kuukauden kuluttua irtisanomisesta. Tällöin Palveluntuottajalla on oikeus saada täysimääräinen maksu sopimuksen päättymishetkeen mennessä tuotetuista palveluista, mutta ei oikeutta muuhun korvaukseen sopimuksen päättymisen johdosta.

 

Palveluntuottajalla ei ole oikeutta ilman Tilaajan suostumusta osaksikaan siirtää hankintasopimusta kolmannelle. Tilaajalla on oikeus siirtää tämä sopimus kolmannelle osapuolelle, jolle Tilaajan tehtävät siirtyvät kokonaan tai osittain.

 

Muut ehdot

 

Hankintaan sovelletaan soveltuvin osin julkisten palveluhankintojen yleisiä sopimusehtoja JYSE 2014 PALVELUT.

 

Turun kaupunki on allekirjoittanut Eurooppalaisen peruskirjan naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta paikallishallinnossa (www.turku.fi/tarjouspyynnot). Palveluntuottajalla (sen omistussuhteista riippumatta) on soveltuvin osin samat vastuut varmistaa tai edistää naisten ja miesten välistä tasa-arvoa kuin Turun kaupungilla olisi, jos se olisi tarjonnut palvelun suoraan.

 

 

Allekirjoitukset

 

Tätä sopimusta on tehty kolme (3) samasanaista kappaletta, yksi kaikille sopijapuolelle.

 

Turussa x.x.2017

 

Turun kaupungin Hyvinvointitoimiala

 

 

 

 

Max Lönnqvist

Antti Perälä

talous- ja hallintojohtaja

kaupunginsihteeri

 

 

 

 

 

 

Turussa x.x.2017

Turussa x.x.2017

 

 

 

 

 

 

SE Innovations Oy

Turun ammattikorkeakoulu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rauno Saarnio

Juhani Soini

toimitusjohtaja

vararehtori