Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta8628.03.20173

13347-2016 (065)

Puheterapiapalvelut

Tiivistelmä:

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta. Puheterapiapalveluista on pyydetty tarjoukset ajalle 1.5.2017 - 31.12.2019. Tarjouksia on saatu yhteensä 46 kpl. Puheterapiapalvelujen puitesopimukset esitetään solmittaviksi lasten ja nuorten puheterapiapalvelujen osalta yhteensä 45 palveluntuottajan kanssa ja aikuisten puheterapiapalvelujen osalta yhteensä 35 palveluntuottajan kanssa. Puheterapiapalveluja ostetaan sopimuskaudella noin 481 250 eurolla.

Sosterla § 86

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta.

Hyvinvointitoimiala, palvelualuejohtaja Katariina Korkeila, ylilääkäri Päivi Sutinen, ylilääkäri Hanna Suhonen-Polvi ja johtava puheterapeutti Eija Ahti sekä Hankinta- ja logistiikkakeskuksen osuus hankinta-asiantuntija Emilia Aho 16.3.2017:

Sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyi puheterapiapalvelujen kilpailuttamisen kokouksessaan 10.1.2017 § 18.

Sopimuskausi on ajalle 1.5.2017 – 31.12.2019. Palvelujen on oltava käytettävissä 1.5.2017 alkaen. Puheterapiapalveluja ostetaan yksilö- ja ryhmäpuheterapiana turkulaisille aikuisille vuosittain noin 35 000 eurolla sekä alle 16-vuotiaille lapsille ja nuorille noin 140 000 eurolla.

Hankintailmoitus julkaistiin 29.1.2017 EU-kynnysarvon ylittävänä E-liitteen mukaisena sosiaalipalveluhankintana HILMA-ilmoituskanavassa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi. Tarjouspyyntö liitteineen julkaistiin samana päivänä Tarjouspalvelu.fi-toimittajaportaalissa osoitteessa www.tarjouspalvelu.fi/turku ja yhteenveto hankintaan liittyvistä kysymyksistä sekä niihin annetuista vastauksista 16.2.2017 samalla sivustolla. Korjausilmoitus tehtiin 16.2.2017 ja julkaistiin HILMA-ilmoituskanavassa 16.2.2017. Korjausilmoitus julkaistiin samana päivänä myös Tarjouspalvelu.fi-toimittajaportaalissa Turun kaupungin sivuilla osoitteessa www.tarjouspalvelu.fi/turku.

Tarjoukset saatiin määräaikaan 6.3.2017 klo 11.00 mennessä terapeuttikohtaisesti seuraavilta palveluntuottajilta: Aivoliitto ry, GogniMed Oy, Contextia Oy, Evantia Kuntoutus Oy, Folkhälsan Välfärd Ab, Hippo Terapiaklinikka Oy, Logoisat Kuntoutuspalvelut Oy, Neuroliitto ry Maskun neurologinen kuntoutuskeskus, Puheterapeutti Heini Vendelin, Puheterapeutti Sari Koivisto, Puheterapia Sanasointu Oy, Puheterapiapalvelu Aura, Puheterapiapalvelut Hanna Lehtinen, Puheterapiapalvelut Jaana Joutjärvi-Holmberg, Puheterapiapalvelut Katriina Lilius, Resonos tmi, Terapiayhdistys Sateenkaari ry, Tmi Puheterapeutti Katja Karppimaa ja Tutoris Oy.

Tarjouspyynnössä kuvattiin hankinnan kohde ja palvelulle asetetut ehdottomat vaatimukset sekä tarjoajalle ja tarjoukselle asetetut vähimmäisvaatimukset. Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että osatarjous otetaan huomioon ja hyväksytään kohderyhmäkohtaisesti, jotka ovat:

Vaihtoehtoisia tarjouksia ei hyväksytä.

Tarjoushinta tuli ilmoittaa verottomana 45 min vastaanottokäynnin hintana.

Muualla kuin omalla vastaanotolla annetusta hoidosta maksetaan 50 %:lla korotettu taksa, jolloin sen katsotaan sisältävän myös korvauksen matkakustannuksista ja käytetystä ajasta. Mikäli samassa osoitteessa on useampi kuntoutettava, niin yksi (1) terapia maksetaan kotikäyntinä ja muut vastaanottokäyntinä. Myös ryhmäpuheterapian osalta 50 %:lla korotettu taksa maksetaan yhden (1) potilaan osalta.

Sopimushinta on kiinteä koko sopimuskauden, 31.12.2019 asti.

Hankinnasta tehdään erilliset puitesopimukset valittujen palveluntuottajien kanssa. Tilaaja ei sitoudu tiettyyn hankintamäärään- tai arvoon. Tilaaja ostaa palveluja ensisijaisesti kokonaistaloudellisen edullisuuden perusteella, mikäli tarve ei edellytä muuta.

Perustellusta syystä yksittäistapauksessa voidaan palveluja ostaa hankintapäätöksestä poiketen.

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että tarjousten arviointi ja vertailu toteutetaan kolmessa vaiheessa: 1) tarjoajien kelpoisuuden arviointi, 2) tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen ja 3) tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu ja valinta.

Tarjoajien kelpoisuuden arviointi

Arviointi- ja valintaprosessin ensimmäisessä vaiheessa selvitetään tarjoajien edellytykset suoriutua palvelujen tuottamisesta. Tätä arvioitiin tarjouspyynnössä tarjoajalle asetetuilla kelpoisuusvaatimuksilla.

Tarjoajat täyttävät tarjoajille asetetut kelpoisuusehdot.

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuus

Arviointi- ja valintaprosessin toisessa vaiheessa arvioidaan ensimmäisen vaiheen läpäisseiden tarjoajien tarjoukset. Tarjoukset tarkistettiin suhteessa niihin vaatimuksiin, joita ostettavilta palveluilta tarjouspyynnössä edellytettiin.

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden arvioinnin ja tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailun suoritti hyvinvointitoimialan puheterapeutti Ansa Tuohino-Gräfnings.

Tarjoukset täyttävät tarjouspyynnön vaatimukset ja näin ollen ne on otettu mukaan tarjousten kokonaistaloudelliseen edullisuuden vertailuun.

Tarjousten vertailu ja tarjouksen valinta

Valinnan perusteeksi ilmoitettiin, että annetuista tarjouksista valitaan ne, jotka ovat kokonaistaloudellisesti edullisimpia. 1A ryhmään palveluntuottajia (terapeutteja) valitaan 35, mikäli hyväksyttyjä tarjouksia ei ole vähemmän. 1B ryhmään palveluntuottajia (terapeutteja) valitaan 10, mikäli hyväksyttyjä tarjouksia ei ole vähemmän. 2A ryhmään palveluntuottajia (terapeutteja) valitaan 25, mikäli hyväksyttyjä tarjouksia ei ole vähemmän. 2B ryhmään palveluntuottajia (terapeutteja) valitaan 10, mikäli hyväksyttyjä tarjouksia ei ole vähemmän. Arviointiperusteina ovat palvelujen hinta ja laatu. Hinnan painoarvo on 70 % ja laadun 30 %. Laatua mitattiin työkokemuksella ja hankitulla täydennyskoulutuksella.

1A ja 1B Lasten ja Nuorten puheterapia / yksilöterapia ja ryhmäterapia

Lasten ja Nuorten yksilöpuheterapiasta saatiin 42 hyväksyttävää tarjousta. Lasten ja Nuorten ryhmäpuheterapiasta saatiin 29 hyväksyttävää tarjousta.  

Lasten ja nuorten puheterapiapalvelujen yksilöpuheterapian palveluntuottajiksi esitetään valittaviksi liitteen 1 mukaan numeroidut 35 ensimmäistä palveluntuottajaa (terapeuttia) tarjotuilla hinnoilla sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin. Lasten ja nuorten puheterapiapalvelujen ryhmäpuheterapian palveluntuottajiksi esitetään valittaviksi liitteen 1 mukaan numeroidut 10 ensimmäistä palveluntuottajaa (terapeuttia) tarjotuilla hinnoilla sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että annetuista tarjouksista valitaan ne, jotka ovat kokonaistaloudellisesti edullisimpia. Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että hankinnasta tehdään puitesopimus 1A ryhmän osalta 35 palveluntuottajan (terapeutin) kanssa, mikäli hyväksyttyjä tarjouksia ei ole vähemmän.

Evantia kuntoutus, Lervik Maria, Evantia kuntoutus, Wilen Emilia ja Puheterapeutti Sari Koivisto saivat samat pisteet. Mikäli useampia tarjouksia päätyy vertailussa samaan tulokseen, ratkaistaan voittaja arvalla.

Suoritetussa arvonnassa voittajaksi tuli Evantia kuntoutus, Lervik Maria, toiselle sijalle Puheterapeutti Sari Koivisto ja kolmannelle sijalle Evantia Kuntoutus Oy, Wilen Emilia. Arvontapöytäkirja on päätöksen liitteenä (liite 3).

2A ja 2B Aikuisten puheterapia /yksilöpuheterapia ja ryhmäterapia

Aikuisten yksilöpuheterapiasta saatiin 26 hyväksyttävää tarjousta. Aikuisten ryhmäpuheterapiasta saatiin 20 hyväksyttävää tarjousta.

Aikuisten puheterapiapalvelujen palveluntuottajiksi esitetään valittaviksi liitteen 1 mukaan numeroidut 25 ensimmäistä palveluntuottajaa (terapeuttia) tarjotuilla hinnoilla sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin. Aikuisten puheterapiapalvelujen ryhmäpuheterapian palveluntuottajiksi esitetään valittaviksi liitteen 1 mukaan numeroidut 10 ensimmäistä palveluntuottajaa (terapeuttia) tarjotuilla hinnoilla sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin.

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että annetuista tarjouksista valitaan ne, jotka ovat kokonaistaloudellisesti edullisimpia. Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että hankinnasta tehdään puitesopimus 2A ryhmän osalta 25 palveluntuottajan (terapeutin) kanssa, mikäli hyväksyttyjä tarjouksia ei ole vähemmän.

Evantia kuntoutus, Lervik Maria, Evantia kuntoutus, Wilen Emilia ja Puheterapeutti Sari Koivisto saivat samat pisteet. Mikäli useampia tarjouksia päätyy vertailussa samaan tulokseen, ratkaistaan voittaja arvalla.

Suoritetussa arvonnassa voittajaksi tulivat Evantia kuntoutus, Lervik Maria ja Puheterapeutti Sari Koivisto. Arvontapöytäkirja on päätöksen liitteenä (liite 2)

Liite 1Kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu

Liite 2Arvontapöytäkirja

Liite 3Arvontapöytäkirja

Sopimuskaudella vuosittaiset kustannukset ovat noin 175 000 euroa.

Tarjousasiakirjat ovat nähtävänä kokouksessa ja ennen kokousta hyvinvointitoimialan hallinnossa.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 16.3.2017:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää edellä esitetyn perusteella, että Puheterapiapalvelujen puitesopimukset solmitaan ryhmäkohtaisesti ajalle 1.5.2017–31.12.2019 liitteessä 1 mainittujen palveluntuottajien kanssa liitteen mukaisin hinnoin sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjousten mukaisin ehdoin.

Palveluja ostetaan ensisijaisesti kokonaistaloudellisen edullisuuden perusteella liitteen 1 mukaisessa järjestyksessä, mikäli tarve ei edellytä muuta.

Perustellusta syystä yksittäistapauksessa voidaan palveluja ostaa hankintapäätöksestä poiketen.

Ennen hankintasopimuksen allekirjoittamista valitun palveluntarjoajan on toimitettava hankintalain (29.12.2016/1397) 88 §:n mukaisesti rikosrekisterilain (770/1993) 6 §:n 8 momentissa ja 6 b §:ssä tarkoitettu ote rikosrekisteristä taikka ehdokkaan tai tarjoajan tai sen hallinto-, johto- tai valvontaelimen jäsenen tai edustus-, päätös- tai valvontavaltaa käyttävän henkilön alkuperämaan tai sijoittautumismaan toimivaltaisen viranomaisen antama ote rikosrekisteristä tarkastettavaksi hankintayksikköön. Tämän päätöksen mukaista sopimusta ei tehdä, mikäli otetta ei toimiteta tai siitä ilmenee jokin hankintalain 80 §:ssä tarkoitetuista pakollisista poissulkemisperusteista.

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä hankintapäätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella. Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen, valitusosoituksen ja muut oheisasiakirjat tiedoksi. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoasianosaiset
tiedAhti Eija
tiedAjalin Tiina
tiedKorkeila Katariina
tiedLindström Fredrik
tpvMäkelä Anja
tiedSuhonen-Polvi Hanna
tiedSutinen Päivi
tiedTuohino-Gräfnings Ansa
tiedWasén Irmeli
tiedVuorinen Elisa


Liitteet:

Sosterla § 86
Liite 1:Kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu
Liite 2:Liite 2 Arvontapöytäkirja
Liite 3:Liite 3 Arvontapöytäkirja