Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta7028.03.20174

872-2017 (001, 315)

Yhteistyösopimus Turun yliopiston lääketieteellisen peruskoulutuksen kliinisen opetuksen järjestämisestä Turun terveysasemilla

Tiivistelmä:

Turun hyvinvointitoimialan, Turun yliopiston ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin yhteistyösopimuksella sovitaan lääketieteellisen peruskoulutuksen kliinisen vaiheen toteuttamisesta Turun kaupungin hyvinvointitoimialan terveysasemilla ja Runosmäen opetusterveysasemalla.

Sosterla § 70

Terveyspalvelut, palvelualuejohtaja Katariina Korkeila ja avosairaanhoidon ylilääkäri Päivi-Leena Honkinen 14.3.2017:

Terveyslautakunta hyväksyi 3.5.2006 (Terla § 115, dnro 5970-2006) Turun terveystoimen, Turun yliopiston ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin välisen sopimuksen lääketieteellisen perusopetuksen toteuttamisesta Runosmäen opetusterveyskeskuksessa. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri irtisanoi sopimuksen päättymään 31.12.2016.

Jotta lääketieteellinen perusopetusta voitaisiin edelleen toteuttaa perusterveydenhuollon tarpeita vastaavasti ja lääketieteen opiskelijat saisivat mahdollisuuden opintojensa aikana harjoitella yleislääkärin ammattitaidon saavuttamiseksi välttämättömiä taitoja terveyskeskusympäristössä, käytännön oppimisympäristö tarvitaan edelleen. Runosmäen terveysaseman yhteyteen rakennettu opetusterveysasema on osoittautunut erinomaiseksi ympäristöksi tähän tarkoitukseen. Sen lisäksi lääketieteellisen perusopetuksen käytännön harjoittelujaksoja toteutetaan myös muilla terveysasemilla. Runosmäen opetusterveysasemalla opettajina toimivat yliopiston kliiniset yleislääketieteen opettajat, muilla terveysasemilla pääsääntöisesti terveyskeskuksen omat lääkärit.

Opetusympäristön ja opetuspotilaiden tarjoamisesta Turun hyvinvointitoimialalle esitetään maksettavaksi korvausta, jonka määrä perustuu opetuksesta maksettavaan erityisvaltionosuuteen ja joka on saman suuruinen muille Varsinais-Suomen kunnille maksettavan opetuskorvauksen kanssa. Korvausperiaatteet on kuvattu oheisessa sopimusluonnoksessa.

Runosmäen opetusterveysasemalla on ollut Turun yliopiston yleislääketieteen opetuspäiviä vuoden 2016 kevätlukukaudella 184 ja syyslukukaudella 148. Muilla terveysasemilla on ollut terveysasemien lääkäreiden antamia opetuspäiviä perusopetuksessa oleville lääketieteen opiskelijoille vuoden 2016 kevätlukukaudella 198 ja syyslukukaudella 45. Lisäksi terveysasemilla voi suorittaa kuukauden mittaisia amanuensuureja pääasiassa kesällä tai joulun aikaan.

Ehdotamme, että sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyy yhteistyösopimuksen Turun yliopiston lääketieteellisen peruskoulutuksen kliinisen opetuksen järjestämisestä Turun terveysasemilla.

Liite 1Sopimusluonnos

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 15.3.2017:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää hyväksyä yhteistyösopimuksen Turun yliopiston lääketieteellisen peruskoulutuksen kliinisen opetuksen järjestämisestä Turun terveysasemilla.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvHonkinen Päivi-Leena


Liitteet:

Sosterla § 70
Liite 1:Sopimusluonnos