Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta24829.11.20164

8562-2016 (065, 33, 011)

Psykiatrisen erikoissairaanhoidon lääkäripalvelut 1.1.2017 - 31.12.2018

Tiivistelmä:

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6 §:n 1 momentin 3 kohta. Psykiatrisen erikoissairaanhoidon lääkäripalveluista on pyydetty tarjoukset ajalle 1.1.2017 - 31.12.2018. Tarjoukset on saatu yhdeksältä palveluntarjoajalta. Puitesopimukset esitetään solmittaviksi psykiatrian erikoislääkäreiden vuokralääkäripalvelujen osalta kuuden palveluntuottajan kanssa ja yleislääkäritasoisten psykiatristen vuokralääkäripalvelujen osalta viiden palveluntuottajan kanssa. Psykiatrisen erikoissairaanhoidon lääkäripalveluja ostetaan sopimuskaudella enintään 1 000 000 eurolla.

Sosterla § 248

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6 §:n 1 momentin 3 kohta.

Palvelualuejohtaja Katariina Korkeila ja vs. tulosyksikköjohtaja Teija Nummelin ja hankinta- ja logistiikkakeskuksen osuus tuoteryhmäpäällikkö Tuula-Marja Mantere 23.11.2016:

Sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyi psykiatrisen erikoissairaanhoidon lääkäripalveluiden kilpailuttamisasiakirjat kokouksessaan 18.10.2016 § 207.

Hankinta- ja logistiikkakeskus on hyvinvointitoimialan toimeksiannosta pyytänyt avoimella hankintamenettelyllä tarjouksia psykiatrisen erikoissairaanhoidon lääkäripalveluista ajalle 1.1.2017 - 31.12.2018. Palvelujen on oltava käytettävissä 1.1.2017.

Hankintailmoitus julkaistiin EU-kynnysarvon ylittävänä hankintalain liitteen B mukaisena toissijaisena palveluhankintana HILMA-ilmoituskanavassa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi ja tarjouspyyntö Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaalissa osoitteessa www.tarjouspalvelu.fi/turku. Hankintaan esitetyt kysymykset ja niihin annetut vastaukset sekä päivitetty tarjouspyyntö julkaistiin Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaalissa.

Tarjous tuli antaa Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaalin kautta.

Tarjoukset saatiin määräaikaan 11.11.2016 klo 14:00 mennessä seuraavilta palveluntuottajilta: Addiktum Oy, Attendo Terveyspalvelut Oy, Coronaria Hoitoketju Oy, Doctagon Oy, Med Group Oy, Mehiläinen Terveyspalvelut Oy, Sanmed Oy, Solutos Oy ja Turun Perhelääkärit Oy.

Tarjouspyynnössä kuvattiin hankinnan kohde ja palvelulle asetetut ehdottomat vaatimukset sekä tarjoajalle ja tarjoukselle asetetut vähimmäisvaatimukset. Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että osatarjous otetaan huomioon ja hyväksytään palvelukokonaisuuksittain; psykiatrian erikoislääkäreiden vuokralääkäripalvelut, yleislääkäritasoiset psykiatriset vuokralääkäripalvelut.

Tarjoushinnat tuli ilmoittaa palvelukokonaisuuksittain verottomina tuntihintoina tarjouspyynnössä edellytetyllä tavalla. Tarjottujen tuntihintojen tuli sisältää kaikki lääkäripalveluihin liittyvät kustannukset. Sopimushinnat ovat kiinteät koko sopimuskauden, 31.12.2018 asti.

Hankinnasta tehdään erilliset puitesopimukset valittujen palveluntuottajien kanssa. Sopimuksella ei taata ostettavien palvelujen määrää. Tilaaja ostaa palveluja ensisijaisesti halvimman hinnan perusteella, mikäli tarve ei edellytä muuta.

Perustellusta syystä yksittäistapauksessa voidaan palveluja ostaa hankintapäätöksestä poiketen.

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että tarjousten arviointi ja vertailu toteutetaan kolmessa vaiheessa: 1) tarjoajien kelpoisuuden arviointi, 2) tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen, 3) tarjousten hintavertailu.

Tarjoajien kelpoisuuden arviointi

Arviointi- ja valintaprosessin ensimmäisessä vaiheessa selvitetään tarjoajien edellytykset suoriutua palvelujen tuottamisesta. Tätä arvioitiin tarjouspyynnössä tarjoajalle asetetuilla kelpoisuusvaatimuksilla.

Tarjoajat täyttävät tarjoajille asetetut kelpoisuusehdot.

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuus

Arviointi- ja valintaprosessin toisessa vaiheessa arvioidaan ensimmäisen vaiheen läpäisseiden tarjoajien tarjoukset. Tarjoukset tarkistettiin suhteessa niihin vaatimuksiin, joita ostettavilta palveluilta tarjouspyynnössä edellytettiin.

Tarjoukset täyttävät tarjouspyynnön vaatimukset ja näin ollen ne on otettu mukaan tarjousten hintavertailuun.

Tarjousten vertailu ja valinta

Valinnan perusteeksi ilmoitettiin, että annetuista tarjouksista valitaan se tai ne, jotka ovat tuntihinnaltaan halvimmat. Vertailu ja valinta tehdään palvelukokonaisuuksittain. Palveluntuottajia valitaan riittävä määrä Tilaajan arvioiman palvelumäärän turvaamiseksi.

Liite 1Tarjousten hintavertailu palvelukokonaisuuksittain

Psykiatrian erikoislääkäreiden vuokralääkäripalveluista saatiin yhdeksän tarjousta. Palvelun riittävän kapasiteetin turvaamiseksi palveluntuottajiksi esitetään valittaviksi kuusi hinnaltaan halvinta palveluntuottajaa; Attendo Terveyspalvelut Oy, Med Group, Mehiläinen Terveyspalvelut Oy, Sanmed Oy, Solutos Oy ja Turun Perhelääkärit Oy tarjotuilla hinnoilla sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjousten mukaisin ehdoin.

Yleislääkäritasoisista psykiatrisista vuokralääkäripalveluista saatiin kahdeksan tarjousta. Palvelun riittävän kapasiteetin turvaamiseksi palveluntuottajiksi esitetään valittaviksi viisi hinnaltaan halvinta palveluntuottajaa; Attendo Terveyspalvelut Oy, Med Group, Mehiläinen Terveyspalvelut Oy, Solutos Oy ja Turun Perhelääkärit Oy tarjotuilla hinnoilla sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjousten mukaisin ehdoin.

Sopimuskaudella kustannukset ovat enintään 1 000 000 euroa.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 23.11.2016:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää edellä esitetyn perusteella, että psykiatrisen erikoissairaanhoidon lääkäripalvelujen puitesopimukset solmitaan ajalle 1.1.2017 - 31.12.2018 seuraavien palveluntuottajien kanssa tarjotuilla tuntihinnoilla sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjousten mukaisin ehdoin:

Palveluja ostetaan ensisijaisesti halvimman hinnan perusteella, mikäli tarve ei edellytä muuta.

Perustellusta syystä yksittäistapauksessa voidaan palveluja ostaa hankintapäätöksestä poiketen.

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tämän hankintapäätöksen tiedoksiannolla, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella. Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 21 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen, valitusosoituksen ja muut oheisasiakirjat tiedoksi. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

ilmasianosaiset
ilmHeikkilä Jyrki
ilmKorkeila Katariina
tpvLindberg Merja
tiedLindström Fredrik
tiedMantere Tuula-Marja
tpvNummelin Teija
tiedVuorinen Elisa


Liitteet:

Sosterla § 248
Liite 1:Tarjousten hintavertailu palvelukokonaisuuksittain