Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta19418.10.20164

10640-2016 (652, 642)

Tilojen vuokraaminen vammaispalveluyksikölle

Tiivistelmä: -

Sosterla § 194

Vs. tilajohtaja Tuomas Koskiniemi, tilacontroller Johanna Aarnio 10.10.2016:

Vammaispalveluyksikkö toimii parhaillaan Aninkaistenkatu 1:ssä, joka on Turun Teknologiakiinteistöt Oy:n Eskelin toiminnoille osoittama väistötila Eskelin ollessa peruskorjauksessa. Remontin on tarkoitus valmistua loppuvuodesta 2016 ja muutto takaisin Eskeliin tapahtuu alkuvuonna 2017. Eskelin hankesuunnitelma hyväksyttiin kaupunginvaltuustossa 16.6.2014 § 96.

Hankesuunnitelman mukaan vammaispalveluyksikkö ei tule jatkossa sijoittumaan Eskeliin, joten yksikölle tulee etsiä uusi toimipaikka sinä aikana, kun toiminta on muiden Eskelin toimintojen kanssa väistötiloissa.

Tilojen tulee sijaita hyvien liikenneyhteyksien varrella, jotta asiakkaiden on helppo tulla. Muita vaatimuksina tiloille on mm. esteettömyys ja toimisto-/asiakasvastaanottohuoneiden soveltuminen apuvälineillä liikkuville asiakkaille. Vammaispalveluyksikön sijoittumispaikaksi tutkittiin useita eri vaihtoehto huomioiden kaupungin ja kaupunkikonsernin omistamat tilat, mutta myös ulkoiset vaihtoehdot. Näitä olivat:

Kaikissa mainituissa kohteissa oli puutteita liittyen mm. toiminnallisuuteen (huonejako, esteettömyys, parkkipaikat jne.), joiden korjaaminen ei ollut mahdollista tai olisi vaatinut suuria investointeja. Eräissä vaihtoehdoissa myös vuokrattavan tilan koko oli liian suuri.

Esitettävä tilaratkaisu - Kelan Luolavuoren kiinteistö, Peltolantie 3

Kelan Luolavuoren kiinteistö (Kelan omistama) sijaitsee osoitteessa Peltolantie 3. Kiinteistö koettiin hyväksi vammaispalveluyksikölle mm. sijainnin kannalta, sillä alueella on runsaasti parkkipaikkoja sekä bussipysäkit on kiinteistön kohdalla. Lisäksi taksit pääsevät suoraan oven eteen.

Vammaispalveluyksikön käyttöön vuokrattavan tilan koko on noin 480 m2 ja se sijaitsee ensimmäisessä kerroksessa. Tilat ovat valmiiksi esteettömät, eikä vaadi muutostöitä, paitsi työhuoneiden lukkojen uudelleen sarjoituksen sekä kaupungin oma IT-verkotus.

Kelalle maksettava vuokrahinta kuukaudessa on noin 4 800 €, joka sisältää lämmön, veden ja normaalin jätehuollon. Vuokrahinnan päälle tulee sähkö ja siivous. Hyvinvointitoimialalle tuleva vuokrakustannus kaupungin sisäisen vuokrajärjestelmän mukaan on noin 5 000 €/kk, jonka päälle tulee sähkö ja siivous. Työhuoneiden ovien lukkojen sarjoitus maksaa alustavan arvion mukaan noin 400 €, jonka päälle tulee mahdolliset lisäavaimet. Tämä tulee hyvinvointitoimialan maksettavaksi.

Petrea-säätiön (Kelan Luolavuoren kiinteistössä oleva palveluntarjoaja) kanssa on sovittu, että vammaispalveluyksikkö voi hyödyntää heidän palveluitaan ns. tukipalveluina. Näitä ovat muun muassa aulapalvelu arkisin, suihkumahdollisuus tarvittaessa, invawc:n käyttömahdollisuus sekä peruspostipalvelut. Alustavan hinnoittelun mukaan näistä palveluista hyvinvointitoimiala maksaa Petrea-säätiölle 1 250 (alv 0 %) €/kk. Lopullinen hinta määräytyy palvelusisällön mukaan neuvottelujen kautta. Näin ollen hyvinvointitoimialalle tuleva kokonaiskustannus on noin 6.250 €/kk, jonka päälle tulee sähkö ja siivous. Vuokrauksen on tarkoitus alkaa 1.1.2017 toistaiseksi voimassa olevana sopimuksena.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 12.10.2016:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää vuokrata vammaispalveluyksikölle toimitilat 1.1.2017 lukien Kelan Luolavuoren kiinteistöstä, osoitteessa Peltolantie 3.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Ennen päätöksentekoa esittelijä korjasi neliömääräksi 516 m2 ja vuokrahinnaksi 5.160 € sekä hyvinvointitoimialan sisäiseksi vuokrakustannukseksi 5.364 €.

Jakelu

tpvKiinteistöliikelaitos, tilapalvelut
tiedKonsernihallinto, strateginen tilojen ohjaus
tiedAhonen Sari
tpvKiiski Kaisa
tiedSaarinen Kari
tiedSoini Taina