Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta20718.10.20162

8562-2016 (065, 33, 011)

Psykiatrisen erikoissairaanhoidon lääkäripalvelujen kilpailuttaminen

Tiivistelmä:

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta. Psykiatrisen erikoissairaanhoidon lääkäripalvelut tullaan kilpailuttamaan avoimella menettelyllä ajalle 1.1.2017 - 31.12.2018. Palveluja ostetaan sopimuskaudella enintään 1 000 000 eurolla.

Sosterla § 207

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta.

Palvelualuejohtaja Katariina Korkeila ja vs. tulosyksikköjohtaja Teija Nummelin 7.10.2016:

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti kokouksessaan 23.8.2016 § 157, että psykiatrisen erikoissairaanhoidon lääkäripalvelut kilpailutetaan avoimella menettelyllä.

Hyvinvointitoimiala on valmistellut kilpailuttamismenettelyä yhteistyössä hankinta- ja logistiikkakeskuksen kanssa. Sopimuskausi on 1.1.2017 - 31.12.2018. Palvelujen on oltava käytettävissä 1.1.2017.

Lääkärit työskentelevät työikäisten avohoidon poliklinikalla (Avohoitopsykiatria, yleispsykiatrian poliklinikka) sekä mahdollisesti myös muissa psykiatrisen erikoissairaanhoidon työtehtävissä. Ostopalveluna hankittava lääkärintarve on Tilaajan rekrytointitilanteesta riippuen 2-3 kokoaikaisen lääkärin työpanos siten, että tarve voidaan täyttää myös useammalla osa-aikaisella lääkärillä. Sopimuksella ei taata ostettavien palvelujen määrää.

Palveluntuottajilta edellytetään palvelujen tarjoamista suomen kielellä. Ruotsinkielisten palvelut sopimuskauden aikana turvataan siten, että tarpeen vaatiessa ruotsinkieliset asiakkaat ohjataan niille Tilaajan lääkäreille, joilla on hyvä ruotsin kielen taito.

Osatarjous otetaan huomioon ja hyväksytään palvelukokonaisuuksittain; psykiatrian erikoislääkäreiden vuokralääkäripalvelut, yleislääkäritasoiset psykiatriset vuokralääkäripalvelut.

Tarjoajien tulee ilmoittaa tarjoushinnat palvelukokonaisuuksittain verottomina tuntihintoina. Sopimushinnat ovat kiinteät koko sopimuskauden, 31.12.2018 asti.

Hankinnan yritysvaikutusten arvioinnista on pyydetty lausunnot Varsinais-Suomen Yrittäjät ry:ltä ja Turun kauppakamarilta.

Liite 1Varsinais-Suomen Yrittäjät ry:n lausunto

Hankintailmoitus julkaistaan HILMA-ilmoituskanavassa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi. Tarjouspyyntö liitteineen julkaistaan Tarjouspalvelu-toimittajaportaalissa osoitteessa www.tarjouspalvelu.fi/turku.

Tarjouskilpailu ratkaistaan annettujen tarjousten perusteella. Annetuista tarjouksista valitaan se tai ne, jotka ovat tuntihinnaltaan halvimmat. Vertailu ja valinta tehdään palvelukokonaisuuksittain. Palveluntuottajia valitaan riittävä määrä Tilaajan arvioiman palvelumäärän turvaamiseksi.

Oheismateriaali 1Tarjouspyyntöasiakirjat

Esitys palveluntuottajien valinnasta tuodaan sosiaali- ja terveyslautakunnalle -joulukuussa 2016.

Mikäli Turun psykiatristen yksikköjen fuusio Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin psykiatrian toimialueen kanssa toteutuu sopimuskaudella, voidaan hankintasopimus/-sopimukset siirtää sairaanhoitopiirille.

Esitämme, että sosiaali- ja terveyslautakunta päättää hyväksyä psykiatrisen erikoissairaanhoidon lääkäripalvelujen kilpailuttamisen tarjouspyyntöasiakirjat ja oikeuttaa hyvinvointitoimialan tekemään vähäisiä teknisluonteisia tarkistuksia tarjouspyyntöasiakirjoihin.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 10.10.2016:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää hyväksyä psykiatrisen erikoissairaanhoidon lääkäripalvelujen kilpailuttamisen tarjouspyyntöasiakirjat ja oikeuttaa hyvinvointitoimialan tekemään vähäisiä teknisluonteisia tarkistuksia tarjouspyyntöasiakirjoihin.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

ilmHeikkilä Jyrki
ilmKorkeila Katariina
ilmLindberg Merja
tiedLindström Fredrik
tpvMantere Tuula-Marja
ilmNummelin Terhi
tiedVuorinen Elisa


Liitteet:

Sosterla § 207
Liite 1:Varsinais-Suomen Yrittäjät ry:n lausunto