Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta20818.10.20163

1747-2016 (065, 441)

Kotihoidon asiakkaiden kauppapalvelujen kilpailuttaminen

Tiivistelmä:

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta. Kotihoidon asiakkaiden kauppapalvelut tullaan kilpailuttamaan avoimella menettelyllä ajalle 1.1.2017 - 30.6.2018. Palveluja ostetaan sopimuskaudella noin 140 000 eurolla.

Sosterla § 208

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta.

Palvelualuejohtaja Sari Ahonen ja avopalvelujen johtaja Anne Vuorinen 10.10.2016:

Vanhuspalveluiden kotihoito järjestää kauppapalvelua niille asiakkailleen, jotka ikääntymisen, sairauden, vamman tai muun syyn vuoksi eivät ole kykeneviä hankkimaan ruoka- ja päivittäistavaratarvikkeita.

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti kokouksessaan 16.2.2016 § 32, että kotihoidon asiakkaiden kauppapalvelut kilpailutetaan 1.1.2017–31.12.2019 väliselle kaudelle avoimella menettelyllä.

Hyvinvointitoimiala on valmistellut kilpailuttamismenettelyä yhteistyössä hankinta- ja logistiikkakeskuksen kanssa. Koska kilpailutuksen myötä ei kaupungin hankintalakimiehen tulkinnan mukaisesti voida antaa asiakkaan valita muuta kun kilpailun voittanutta palveluntuottajaa, ryhdytään valmistelemaan rinnalle palvelusetelijärjestelmää, joka mahdollistaa asiakkaan oman valinnan palveluntuottajan suhteen. Tästä syystä on perusteltua lyhentää sopimuskausi alun perin lautakunnalle esitetystä.

Sopimuskausi on 1.1.2017 - 30.6.2018, jonka jälkeen sopimusta voidaan jatkaa yhdellä optiovuodella. Palvelujen on oltava käytettävissä 1.1.2017.

Markkinavuoropuhelutilaisuus pidettiin 27.4.2016 ja siihen osallistui viisi palveluntuottajaa.

Kauppapalvelun piirissä on kuukausittain noin 210 kotihoidon asiakasta.

Palveluja tulee olla saatavilla ympärivuotisesti. Tilausten jakelu suoritetaan maanantaista torstaihin kello 16.00 mennessä ja perjantaina kello 15.00 mennessä. Arkipäivään osuvana juhlapyhänä tilaus kuljetetaan perille juhlapäivää edeltävänä arkipäivänä.

Osatarjousta ei oteta huomioon eikä vaihtoehtoisia tarjouksia hyväksytä.

Palvelumaksun tarjoushinta tulee ilmoittaa verottomana hintana / pudotus. Pudotuksen hinta sisältää tilauksen, keräilyn ja kuljetuksen asiakkaille tarvittaessa kaappiin, jääkaappiin tai pakastimeen saakka sekä valvonnan. Lisäksi tarjousten vertailua varten tulee ilmoittaa määritellylle tuotekorille tuotekohtaiset hinnat. Sopimushinta kaupungin maksamalle palvelumaksulle on kiinteä koko sopimuskauden ajan, 30.6.2018 asti.

Asiakkaalta perittävät tuotehinnat ovat voimassa kiinteinä 30.6.2017 asti. Tuotehinnat tulee olla sidottu Tilastokeskuksen Kuluttajahintaindeksiin 14.10.2016 julkaistuun tasoon. Tämän jälkeen tuotehinnoissa tapahtuvat muutokset voivat olla korkeintaan tämän indeksin muutoksen mukaisia, vertailu edelliseen kuukauteen. Hintatasoa seurataan kuukausittain. Tilaaja on oikeutettu käyttämään hyväkseen kampanja- ym. sesonkiluonteiset alennukset siinä tapauksessa, että sopimushinta olisi korkeampi kuin kampanjahinta.

Hankintailmoitus julkaistaan HILMA-ilmoituskanavassa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi. Tarjouspyyntö liitteineen julkaistaan Tarjouspalvelu-toimittajaportaalissa osoitteessa www.tarjouspalvelu.fi/turku.

Tarjouskilpailu ratkaistaan annettujen tarjousten perusteella. Annetuista tarjouksista valitaan se, joka on kokonaishinnaltaan halvin. Kokonaishinta koostuu kahdesta osasta: kaupungin palvelumaksun hinta 30 pistettä ja asiakkaan tuotekorin hinta 70 pistettä.

Oheismateriaali 1Tarjouspyyntöasiakirjat

Esitys palveluntuottajan valinnasta tuodaan sosiaali- ja terveyslautakunnalle -joulukuussa 2016.

Esitämme, että sosiaali- ja terveyslautakunta päättää hyväksyä kotihoidon asiakkaiden kauppapalvelujen kilpailuttamisen tarjouspyyntöasiakirjat ja oikeuttaa hyvinvointitoimialan tekemään vähäisiä teknisluonteisia tarkistuksia tarjouspyyntöasiakirjoihin.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 10.10.2016:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää hyväksyä kotihoidon asiakkaiden kauppapalvelujen kilpailuttamisen tarjouspyyntöasiakirjat ja oikeuttaa hyvinvointitoimialan tekemään vähäisiä teknisluonteisia tarkistuksia tarjouspyyntöasiakirjoihin

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

ilmAhonen Sari
ilmLindberg Merja
tiedLindström Fredrik
tpvMantere Tuula-Marja
tiedPudas Outi
ilmVuorinen Anne
tiedVuorinen Elisa