Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta18827.09.20164

1339-2016 (065, 342)

Jalkojenhoitopalvelujen kilpailuttaminen

Tiivistelmä:

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta. Jalkojenhoitopalvelut tullaan kilpailuttamaan ajalle 1.1.2017 - 31.12.2019. Palveluja ostetaan sopimuskaudella noin 830 000 eurolla.

Sosterla § 188

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta.

Palvelualuejohtaja Katariina Korkeila, ylilääkäri Päivi-Leena Honkinen, ylilääkäri Päivi Sutinen ja veteraanineuvoja Marianne Österman 15.9.2016:

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti kokouksessaan 16.2.2016 § 29, että jalkojenhoitopalvelut kilpailutetaan avoimella menettelyllä.

Hyvinvointitoimiala on valmistellut kilpailuttamismenettelyä yhteistyössä hankinta- ja logistiikkakeskuksen kanssa.

Sopimuskausi on 1.1.2017–31.12.2019. Palvelujen on oltava käytettävissä 1.1.2017.

Tarjouspyynnön kohteena ovat 1) turkulaisille veteraaneille ostettavat jalkojenhoitopalvelut ja 2) terveydenhuoltolain perusteella turkulaisille erityisesti diabetes- ja reumapotilaille ostettavat jalkojenhoitopalvelut. Terveydenhuoltolain perusteella jalkojenhoitoa ostetaan muidenkin sairauksien kuin diabeteksen ja reuman perusteella, jos se on hoitosuunnitelman mukaista määrättyä hoitoa, esim. vaikea aivohalvauksen jälkitila, alaraajojen paha verenkiertohäiriö, muut polyneuropatiaa aiheuttavat alaraajasairaudet.

Tarjottavien palvelujen tulee olla ympärivuotisesti saatavissa Turussa tai niitä tarjotaan koti-, osasto- ja laitoskäynteinä (muualla kuin omalla vastaanotolla annettu hoito). Arvioidut kustannukset ovat noin 275 000 € vuodessa.

Palveluja hankitaan suomen- ja ruotsinkielisille potilaille.

Osatarjous otetaan huomioon ja hyväksytään potilasryhmittäin ja hoitokäyntimuodoittain:

Osatarjouksen voi tehdä

a)   vain toisesta ryhmästä ja sen yhdestä tai molemmista hoitokäyntimuodosta

b)   molemmista ryhmistä ja niiden yhdestä hoitokäyntimuodosta

c)   molemmista ryhmistä; toisen ryhmän molemmista hoitokäyntimuodoista ja toisen ryhmän yhdestä hoitokäyntimuodosta.

Tarjoushinta tulee ilmoittaa verottomana 45 min hoitokerran vastaanottokäynnin hintana. Myös ainoastaan kotikäyntejä (muualla kuin omalla vastaanotolla annettu hoito) tarjoavat palveluntuottajat ilmoittavat tarjoushinnan vastaanottokäynnin hintana. Sopimushinta on kiinteä 31.12.2018 asti, jonka jälkeen palveluntuottaja voi esittää tilaajalle perustellusta syystä hinnan muutosta palvelun yleistä kustannuskehitystä vastaavasti.

Muualla kuin omalla vastaanotolla annetusta hoidosta maksetaan 50 %:lla korotettu taksa, jolloin sen katsotaan sisältävän myös korvauksen matkakustannuksista ja käytetystä ajasta. Mikäli samassa osoitteessa on useampi hoidettava, niin yksi (1) hoito maksetaan kotikäyntinä ja muut vastaanottokäyntinä.

Hankinnan yritysvaikutusten arvioinnista on pyydetty lausunnot Varsinais-Suomen Yrittäjät ry:ltä ja Turun kauppakamarilta.

Liite 1Varsinais-Suomen Yrittäjät ry:n lausunto

Hankintailmoitus julkaistaan HILMA-ilmoituskanavassa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi. Tarjouspyyntö liitteineen julkaistaan Tarjouspalvelu-toimittajaportaalissa osoitteessa www.tarjouspalvelu.fi/turku.

Tarjouskilpailu ratkaistaan annettujen tarjousten perusteella. Vertailu ja valinta tehdään potilasryhmittäin. Veteraanien jalkojenhoitopalvelujen (ryhmä 1) tarjouksista valitaan ne, jotka ovat vastaanottokäyntihinnaltaan halvimmat. Terveydenhuoltolain perusteella ostettavien jalkojenhoitopalvelujen (ryhmä 2) tarjouksista valitaan se tai ne, jotka ovat kokonaistaloudellisesti edullisimpia. Arviointiperusteina ovat hinta ja laatu. Hinnan painoarvo on 80 % ja laadun 20 %. Enimmäispistemäärä on 100 pistettä.

Palveluntuottajia valitaan riittävä määrä Tilaajan arvioiman palvelumäärän turvaamiseksi suomen ja ruotsin kielellä. Puitesopimuksella ei taata yksittäiselle palveluntuottajalle tämän sopimuksen perusteella ohjautuvien potilaiden määrää.

Oheismateriaali 1Tarjouspyyntöasiakirjat

Esitys palveluntuottajien valinnasta tuodaan sosiaali- ja terveyslautakunnalle marraskuussa 2016.

Esitämme, että sosiaali- ja terveyslautakunta päättää hyväksyä jalkojenhoitopalvelujen kilpailuttamisen tarjouspyyntöasiakirjat ja oikeuttaa hyvinvointitoimialan tekemään vähäisiä teknisluonteisia tarkistuksia tarjouspyyntöasiakirjoihin.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 15.9.2016:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää hyväksyä jalkojenhoitopalvelujen kilpailuttamisen tarjouspyyntöasiakirjat ja oikeuttaa hyvinvointitoimialan tekemään vähäisiä teknisluonteisia tarkistuksia tarjouspyyntöasiakirjoihin.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

ilmHonkinen Päivi-Leena
tpvJärvinen Tapani
ilmKorkeila Katariina
ilmLindberg Merja
tiedLindström Fredrik
ilmSutinen Päivi
tiedVuorinen Elisa
ilmÖsterman Marianne


Liitteet:

Sosterla § 188
Liite 1:Varsinais-Suomen Yrittäjät ry:n lausunto