Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta16323.08.20163

3140-2016 (061)

Sairaala- ja hoitosänkyjen kilpailuttaminen

Tiivistelmä:

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta. Sairaala- ja hoitosängyt tullaan kilpailuttamaan ajalle 1.1.2017 - 31.12.2019. Sopimuksen arvo arvioiduilla hankintamäärillä on noin 570 000 euroa.

Sosterla § 163

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta.

Hyvinvointitoimiala, asumispalvelujen johtaja Kirsi Kiviniemi, ylihoitaja Anne Ryhänen sekä ylihoitaja Terhi Painilainen 6.7.2016:

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti kokouksessaan 29.3.2016 § 64, että sairaala- ja hoitosängyt kilpailutetaan avoimella menettelyllä.

Hyvinvointitoimiala on valmistellut kilpailuttamismenettelyä yhteistyössä hankinta- ja logistiikkakeskuksen kanssa.

Sairaalasänkyjen ja hoitosänkyjen hankinnan sopimuskausi on 1.1.2017–31.12.2019.

Sairaalasänkyjä ja hoitosänkyjä hankitaan sopimuskaudella noin 340 kappaletta. Lisäksi hankintaan kuuluu asukas- ja potilaspöydät, joita hankitaan sopimuskaudella noin 340 kappaletta. Hankinnan arvioitu kokonaisarvo sopimuskaudella on noin 570 000 euroa. Hyvinvointitoimiala ei sitoudu tiettyyn hankintamäärään.

Osatarjoukset otetaan huomioon tarjouspyynnön mukaisesti osakokonaisuuksittain: 1. Sairaalasängyt ja potilaspöydät sairaalapalveluihin, 2. Hoitosängyt ja asukaspöydät vanhusten asumispalveluihin. Vaihtoehtoisia tarjouksia ei hyväksytä.

Tarjoushinnat on ilmoitettava kiinteinä arvonlisäverottomina hintoina. Sopimushintojen tulee olla voimassa kiinteinä koko sopimuskauden ajan, 31.12.2019 asti. Toimittaja voi ehdottaa hintojen muuttamista vain toimittajasta itsestään riippumattomia raaka-ainekustannusten maailmanmarkkinahinnoissa tapahtuvia olennaisia muutoksia vastaavasti.

Hankinnan yritysvaikutusten arvioinnista on pyydetty lausunnot Varsinais-Suomen Yrittäjät ry:ltä ja Turun kauppakamarilta.

Liite 1Varsinais-Suomen Yrittäjät ry:n lausunto

Hankintailmoitus julkaistaan HILMA-ilmoituskanavassa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi. Tarjouspyyntö liitteineen julkaistaan Tarjouspalvelu-toimittajaportaalissa osoitteessa www.tarjouspalvelu.fi/turku.

Tarjouskilpailu ratkaistaan annettujen tarjousten perusteella. Tarjouksista valitaan se tai ne, jotka ovat kokonaistaloudellisesti edullisimpia. Arviointiperusteina ovat hinta 70 % ja laatu 30 %.

Oheismateriaali 1Tarjouspyyntöasiakirjat

Esitys toimittajien valinnasta tuodaan sosiaali- ja terveyslautakunnalle marraskuussa 2016.

Esitämme, että sosiaali- ja terveyslautakunta päättää hyväksyä sairaala- ja hoitosänkyjen kilpailuttamisen tarjouspyyntöasiakirjat ja oikeuttaa hyvinvointitoimialan tekemään vähäisiä teknisluonteisia tarkistuksia tarjouspyyntöasiakirjoihin.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 12.8.82016:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää hyväksyä sairaala- ja hoitosänkyjen kilpailuttamisen tarjouspyyntöasiakirjat ja oikeuttaa hyvinvointitoimialan tekemään vähäisiä teknisluonteisia tarkistuksia tarjouspyyntöasiakirjoihin.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

ilmHiltunen Pasi
ilmKiviniemi Kirsi
ilmLempiäinen Marika
ilmLindberg Merja
tiedLindström Fredrik
tpvMoisiolinna Maiju
ilmPainilainen Terhi
ilmRyhänen Anne
tiedVuorinen Elisa


Liitteet:

Sosterla § 163
Liite 1:Varsinais-Suomen Yrittäjät ry:n lausunto