Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta9910.05.20165

4780-2016 (041)

Sosiaali- ja terveyslautakunnan ehdotus strategiseksi sopimukseksi

Tiivistelmä: -

Sosterla § 99

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 4.5.2016.

Vuoden 2017 strategisen sopimuksen valmistelu on aloitettu jo alkuvuodesta 2016. Hyvinvointitoimialan johtoryhmät kokoontuivat strategista sopimusta käsittelevään seminaariin 16.3.2016. Sosiaali- ja terveyslautakunnan talous- ja strategiaseminaari pidettiin 3.5.2016 ja tällöin käytiin läpi strategisen sopimuksen luonnoksen sisältö sekä sisältöjen taustalla vaikuttavat toimintaympäristömuutokset. Lautakunnan puheenjohtajat on käynyt kaupunginhallituksen puheenjohtajiston kanssa keskustelua tulevien vuosien tavoitteista 4.5.2016.

Liite 1Ehdotus strategiseksi sopimukseksi vuodelle 2017

Strategisen sopimuksen merkittävimmät muutokset ovat:

  1. Kaupunginvaltuustoon nähden sitovia strategisia tavoitteita on muutettu sekä määrän että sisällön osalta. Uudet tavoitteet kytkeytyvät SoTe-uudistukseen ja uudistuksen edellyttämään kilpailukyvyn parantamiseen. Tavoitteiden määrä on vähentynyt kolmesta kahteen. Tavoitteet kytkeytyvät entistä paremmin Hyvinvointi- ja aktiivisuusohjelman linjauksiin. Vuoden 2016 tavoitteet ovat organisaatiolähtöisiä (noudattelevat palvelualuejakoa), mutta uudet tavoitteet korostavat yhteistä tekemistä sekä yhteisiä hoito- ja palveluketjuja. Strategisten tavoitteiden alle tulee myös runsaasti uusia tavoitemittareita, varsinkin ehkäisevän työn painopisteen alle. Myös joitakin tavoitearvoja on entisestään kiristetty tarvittavien muutosten nopeuttamiseksi.
  2. Kaupunginhallitukseen nähden sitovien hankkeiden osalta Hyvinvointitoimiala sisällyttää sopimukseensa Hyvinvoinnin ohryn päättämät poikkihallinnolliset hankkeet (4 kpl) sekä yhden omaa toimialaa koskevan hankkeen: SoTe- uudistukseen valmistautumisen. SoTe-uudistuksen mittavakaava on niin suuri, että kaikkea toimialan kehittämistoimintaa täytyy tarkastella tästä lähtökohdasta käsin.
  3. Tiedoksi annettavia tunnuslukuja on täydennetty siten, että palvelu-tyytyväisyys tulee näistä esille.

Lisäksi toimialalla jatketaan henkilöstön käytön vähentämistä kaupungin tavoitteiden mukaisesti.

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää hyväksyä omalta osaltaan luonnoksen strategiseksi sopimukseksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.


Liitteet:

Sosterla § 99
Liite 1:Ehdotus strategiseksi sopimukseksi vuodelle 2017