Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta10910.05.20164

10802-2015 (065)

Tekstinkäsittelypalvelut 1.7.2016 - 30.6.2018

Tiivistelmä:

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta. Tekstinkäsittelypalveluista on pyydetty tarjoukset ajalle 1.7.2016 - 30.6.2018. Tarjoukset on saatu kahdelta palveluntuottajalta. Puitesopimus esitetään solmittavaksi Lingsoft Language Services Oy:n kanssa. Tekstinkäsittelypalveluja ostetaan sopimuskaudella noin 367 000 eurolla.

Sosterla § 109

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6 §:n 1 momentin 3 kohta.

Hyvinvointitoimiala, avosairaanhoidon ylilääkäri Päivi-Leena Honkinen, polikliinisten palvelujen johtaja Riitta Kokkala ja ylihoitaja Jaana Piispanen sekä hankinta- ja logistiikkakeskuksen osuus, hankinta-asiantuntija Maiju Moisiolinna 26.4.2016:

Sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyi tekstinkäsittelypalvelujen kilpailuttamisasiakirjat kokouksessaan 16.2.2016 § 37.

Hankinta- ja logistiikkakeskus on hyvinvointitoimialan toimeksiannosta pyytänyt avoimella hankintamenettelyllä tarjouksia eri terveysasemille, silmätautien poliklinikalle ja lastenneurologian poliklinikalle ostettavista tekstinkäsittelypalveluista ajalle 1.7.2016–30.6.2018, minkä jälkeen sopimusta voidaan Tilaajan päätöksellä jatkaa alkuperäisin ehdoin yhdellä vuodella, ajalle 1.7.2018–30.6.2019 (optio). Palvelujen on oltava käytettävissä 1.7.2016.

Hankintailmoitus EU-kynnysarvon ylittävänä palveluhankintana julkaistiin 17.2.2016 HILMA-ilmoituskanavassa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi. Tarjouspyyntö liitteineen julkaistiin samana päivänä Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaalissa osoitteessa www.tarjouspalvelu.fi/turku. Hankintaan ei esitetty kysymyksiä.

Tarjoukset saatiin määräaikaan 4.4.2016 klo 14.00 mennessä seuraavilta palveluntuottajilta: Diktamen Oy ja Lingsoft Language Services Oy.

Tarjouspyynnössä kuvattiin hankinnan kohde ja palvelulle asetetut ehdottomat vaatimukset sekä tarjoajalle ja tarjoukselle asetetut vähimmäisvaatimukset. Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että osatarjouksia ei oteta huomioon ja vaihtoehtoisia tarjouksia ei hyväksytä.

Tarjoushinnat tuli ilmoittaa verottomana yhden merkin hintana tarjouspyynnössä edellytetyllä tavalla. Sopimushinta on kiinteä 30.6.2017 asti, jonka jälkeen palveluntuottaja voi esittää Tilaajalle perustellusta syystä hinnan muutosta palvelun yleistä kustannuskehitystä vastaavasti.

Hankinnasta tehdään erillinen puitesopimus valitun palveluntuottajan kanssa. Sopimuksella ei taata ostettavien palvelujen määrää. Perustellusta syystä yksittäistapauksessa voidaan palveluja ostaa hankintapäätöksestä poiketen.

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että tarjousten arviointi ja vertailu toteutetaan kolmessa vaiheessa: 1) tarjoajien kelpoisuuden arviointi, 2) tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen, 3) tarjousten hintavertailu.

Tarjoajan kelpoisuuden arviointi

Arviointi- ja valintaprosessin ensimmäisessä vaiheessa selvitetään tarjoajien edellytykset suoriutua palvelujen tuottamisesta. Tätä arvioitiin tarjouspyynnössä tarjoajalle asetetuilla kelpoisuusvaatimuksilla.

Tarjoajat täyttävät tarjoajille asetetut kelpoisuusehdot.

Tarjouksen tarjouspyynnön mukaisuus

Arviointi- ja valintaprosessin toisessa vaiheessa arvioidaan ensimmäisen vaiheen läpäisseiden tarjoajien tarjoukset. Tarjoukset tarkistettiin suhteessa niihin vaatimuksiin, joita ostettavilta palveluilta tarjouspyynnössä edellytettiin.

Tarjoukset täyttävät tarjouspyynnön vaatimukset ja otettiin tarjousten hintavertailuun.

Tarjousten hintavertailu ja tarjouksen valinta

Valinnan perusteeksi ilmoitettiin, että annetuista tarjouksista valitaan se, joka on hinnaltaan halvin.

Tarjousten hintavertailu

Diktamen OyLingsoft Language Services Oy
0,00195 euroa / merkki (alv 0 %)0,00189 euroa / merkki (alv 0 %)

Tarjousten arvioinnin ja vertailun perusteella esitämme, että tekstinkäsittelypalveluja koskeva puitesopimus solmitaan ajalle 1.7.2016–30.6.2018 Lingsoft Language Services Oy:n kanssa tarjotulla hinnalla sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin.

Vuosittaiset kustannukset sopimuskaudella ovat noin 183 500 euroa.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 27.4.2016:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää edellä esitetyn perusteella, että tekstinkäsittelypalveluja koskeva puitesopimus solmitaan ajalle 1.7.2016 - 30.6.2018 Lingsoft Language Services Oy:n kanssa tarjotulla hinnalla sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin.

Perustellusta syystä yksittäistapauksessa voidaan palveluja ostaa hankintapäätöksestä poiketen.

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tämän hankintapäätöksen tiedoksiannolla, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella. Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 21 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen, valitusosoituksen ja muut oheisasiakirjat tiedoksi. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoDiktamen Oy
aoLingsoft Oy
tpvHonkinen Päivi-Leena
tpvKokkala Riitta
tpvLindberg Merja
tiedLindström Fredrik
tiedMoisiolinna Maiju
tpvPiispanen Jaana
tiedVuorinen Elisa