Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta1319.01.201613

240-2016 (441, 032)

Runosmäen ja Mäntyrinteen asukkaiden asumisen kustannuksista päättäminen toiminnan muuttuessa vanhainkodista tehostetuksi palveluasumiseksi

Tiivistelmä:

Runosmäen vanhainkotiosastot ja Mäntyrinteen vanhainkotiosastot muuttuvat tehostetun palveluasumisen yksiköiksi. Runosmäessä muutos käsittää 176 pitkäaikaista asukaspaikkaa ja Mäntyrinteessä 94 pitkäaikaista asukaspaikkaa. Muutos tehostetuksi palveluasumiseksi toteutuu vähitellen asukkaiden luonnollisen vaihtumisen myötä. Tehostetun palveluasumisen asukkaat maksavat erikseen asumisesta, aterioista, hoidosta ja huolenpidosta sekä tukipalveluista. Asumisen kustannukset muodostuvat vuokrasta sekä vesi- ja sähkömaksusta.

Sosterla § 13

Tulosaluejohtaja Sari Ahonen ja asumispalvelujen johtaja Kirsi Kiviniemi 11.1.2016:

Runosmäen yksikkö toimii hyvinvointitoimialan vuokraamissa tiloissa ja yksikkö vuokraa tilat edelleen tehostetun palveluasumisen asukkaille. Runosmäessä on yhden hengen asukashuoneet ja jokaisessa huoneessa on oma wc. Asukkaan vuokraan jyvitetään osuus asukkaiden yhteiskäytössä olevista tiloista. Vuokran määrittämisen perusteena on 28,5 m2 ja neliövuokra on 12,07 €. Näin ollen asukkaalta perittävän vuokran suuruudeksi esitetään 344,11 €/kuukaudessa.

Mäntyrinteen yksikkö toimii hyvinvointitoimialan vuokraamissa tiloissa ja yksikkö vuokraa tilat edelleen tehostetun palveluasumisen asukkaille. Mäntyrinteessä on erityyppisiä huoneita. Huoneista osa on kahden hengen huoneita tai huoneita, joihin kulku on toisen huoneen kautta. Osalla yhden hengen huoneista on yhteinen wc. Ja osa huoneista on yhden hengen huoneita omalla wc:llä. Mäntyrinteen asukashuoneiden osalta esitämme vuokran määräytymistä kolmessa vuokraryhmässä:

 

 HuoneVuokra / kk
Vuokraryhmä I2-hengen huone tai kulku toisen huoneen kautta, yhteinen wc; jyvitys yhteisistä tiloista159,28 €
Vuokraryhmä IIoma huone, yhteinen wc; jyvitys yhteisistä tiloista214,28 €
Vuokraryhmä IIIoma huone, oma wc; jyvitys yhteisistä tiloista257,74 €

Vuokran lisäksi esitämme asukkailta perittävän 15 €/kk vesimaksua ja 10 €/kk sähkömaksua. Lisäksi esitämme, että vuokriin lisätään 3 €/kk vuokrasopimusten hallinnointiin liittyviä kustannuksia. Vesi- ja sähkömaksu sekä vuokrasopimusten hallinnointiin liittyvät kustannukset ovat yhtenevät oman palvelutuotannon muiden tehostetun palveluasumisen yksiköiden maksujen kanssa.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 11.1.2016

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää 20.1.2016 lukien, että

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Päätös asiassa tehtiin äänin 10-2.

Lähteenmäen Muukkosen kannattamana tekemää esitystä päätösehdotuksen 3. kohdan poistamisesta kannattivat Lähteenmäki ja Muukkonen. Päätökseksi tullutta esittelijän ehdotusta kannattivat Harjanne, Beqiri, Alvesalo, Vänttinen, Haltsonen, Hölttä, Lampi, Majuri, Engdahl ja Rosenlöf.

Karlsson oli poissa kokouksesta.

Jakelu

tiedAhonen Sari
tpvKarjalainen Riitta
tpvKiviniemi Kirsi
tpvLahtonen-Kiviranta Soile
tiedNieminen Jutta
tiedPitkäkari Ritva