Valtioneuvoston asetus

kunnalle maksettavasta korvauksesta asiantuntijapalveluiden järjestämisestä huoltoriitojen tuomioistuinsovitteluun

 

Valtionneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty oikeusministeriön esittelystä,

säädetään lapsen huollosta ja tapaamisoikeudesta annetun lain (361/1983) 17 d §:n nojalla, sellaisena kuin se on laissa xxxx:

 

 

1 §

Soveltamisala

Lapsen huollosta ja tapaamisoikeudesta annetun lain 3 a luvussa tarkoitetun asiantuntija-avustajan käyttämisestä kunnalle maksettava korvaus määrätään tässä asetuksessa säädettyjen perusteiden mukaisesti.

 

2 §

Korvaus sovitteluistunnosta

Asiantuntija-avustajapalveluiden järjestämisestä vastuussa olevalle kunnalle maksetaan asiantuntija-avustajan käyttämisestä tuomioistuimessa kultakin sovittelupäivältä kiinteä päiväkohtainen korvaus. Korvauksen määrä on 300 euroa istuntopäivältä. Korvaus sisältää asiantuntija-avustajan perehtymisen soviteltavaan asiaan ja avustamisen sovitteluistunnossa.

 

3 §

Korvaus asiantuntija-avustajan muista toimenpiteistä

Jos asiantuntija-avustaja suorittaa sovitteluun liittyviä toimenpiteitä sovitteluistunnon ulkopuolella, kunnalle maksetaan siitä korvauksena 40 euroa jokaiselta alkavalta tunnilta. Korvausta ei makseta matka-ajalta.

 

4 §

Matka- ja majoituskustannukset

 

Asiantuntija-avustajan matka- ja majoituskulut sekä päiväraha korvataan kunnalle, mikäli asiantuntija-avustaja joutuu tehtävässään matkustamaan käräjäoikeuden hallinnollisen kanslian sijaintikunnan tai muun sovitun pääasiallisen työskentelypaikkansa ulkopuolelle.

Matka- ja majoituskustannusten sekä päivärahan korvaamiseen sovelletaan valtion matkustussääntöä.

 

5 §

Laskutus

Sovittelun päätyttyä asiantuntijapalvelun järjestämisestä vastuussa olevan kunnan on toimitettava asiantuntijapalvelun käyttäneelle tuomioistuimelle lasku, jossa on selvitettävä:

1) asia, johon korvausvaatimus liittyy,

2) päiväkohtainen korvaus istuntopäivittäin yksilöitynä,

3) korvaus sovitteluistunnon ulkopuolella tehdystä toimenpiteestä, sen peruste ja siihen käytetty tuntimäärä,

4) kulukorvaukset eriteltyinä,

5) maksatusta varten tarvittavat tiedot.

 

6 §

Voimaantulo

Tämä asetus tulee voimaan päivänä kuuta 2014.