Hyvinvointitoimiala

6522-2013

 

Vaativan laitoskuntoutuksen ostopalvelut 1.4.2014–31.12.2017

Hankinnan kuvaus

Turun kaupungin hyvinvointitoimiala (myöh. Tilaaja) ostaa vaativan laitoskuntoutuksen palveluja yksityisiltä palveluntuottajilta niille Turun kaupungissa kotipaikan omaaville potilaille, joilla on hyvinvointitoimialan maksusitoumus.

 

Tarjouspyynnön kohteena ovat seuraavat vaativan laitoskuntoutuksen potilasryhmät:

• neurologiset potilaat

• ortopediset sekä muut potilaat

 

Vaativaa laitoskuntoutusta käytetään sairaalahoidon jatkohoitona potilaille, joiden akuutti sairausvaihe on hoidettu, eivätkä he enää tarvitse hoitoa erikoissairaanhoidon vuodeosastoilla. Tyypillisiä vaativan laitoskuntoutuksen jaksoa tarvitsevia potilaita ovat aivoverenkertohäiriö-, aivovamma- ja murtumapotilaat.

 

Potilaat eivät vielä selviydy sairauden aiheuttamien rajoitteiden vuoksi kotihoidon tuellakaan kotonaan, vaan tarvitsevat moniammatillista, toiminta- ja itsenäistä selviytymiskykyä parantavaa kuntoutusta, kuten esimerkiksi fysioterapiaa, puheterapiaa ja neuropsykologista kuntoutusta. Moniammatillisuus tarkoittaa, että hoitotiimiin kuuluvat hoitohenkilökunnan lisäksi lääkäri, terapeutit ja sosiaalityöntekijä.

 

Vaativan laitoskuntoutuksen palvelut tuotetaan siten, että potilaan tarvitsema hoito toteutetaan laadukkaasti nykyaikaisin menetelmin ja hoito on virikkeellistä ja kuntoutumista edistävää. Tavoitteena on lisätä potilaan valmiuksia kotiutukseen. Kuntoutusjakson jälkeen potilaat palaavat pääsääntöisesti kotiin tai palvelutaloon.

 

Turun hyvinvointitoimiala ostaa yksityisiltä palveluntuottajilta tarjouspyynnön mukaisia vaativan laitoskuntoutuksen palveluita siten, että käytössä on noin 1-3 hoitopaikkaa. Tilaaja ei sitoudu tiettyyn hankintamäärään.

 

 

 

 

1. Arvioitu sopimuskauden pituus eli millä aikavälillä hankinnalla on vaikutuksia yrityksiin

 

 

1.4.2014–31.12.2017, minkä jälkeen sopimusta voidaan tilaajan päätöksellä jatkaa alkuperäisin ehdoin yhdellä vuodella, ajalle 1.1.–31.12.2018. (optio)

 

 

 

2. Taloudellisen vaikutuksen suuruusluokka eli mikä on hankinnan ennakoitu arvo sisältäen mahdolliset optiokaudet

 

 

Noin 950 000 euroa (alv 0 %)

 

 

3. Onko hankintayksikön/tilaajan kannalta tarkoituksenmukaista jakaa hankinta osiin (sallitaanko osatarjoukset)

 

 

Kyllä

Ei

Perustelut

Osatarjous otetaan huomioon hyväksytään potilasryhmittäin;

•   neurologiset potilaat

•   ortopediset sekä muut potilaat

 

 

4. Arvio valituksi tulevien toimittajien/palveluntuottajien määrästä ja valitaanko varatoimittajia

 

 

Palveluntuottajia valitaan riittävä määrä Tilaajan arvioiman palvelumäärän turvaamiseksi. Puitesopimuksella ei taata yksittäiselle palveluntuottajalle sopimuksen perusteella ohjautuvien potilaiden määrää. Potilaita osoitetaan puitesopimuksen tarkoittamiin paikkoihin edullisuusjärjestyksessä, mikäli potilaan palvelutarve ei edellytä muuta. Perustellusta syystä yksittäistapauksessa voidaan palveluja ostaa hankintapäätöksestä poiketen.

 

 

 

5. Saattaako hankinnalla olla vaikutuksia toimialan markkinarakenteeseen

 

 

Kyllä

Ei

Minkälaisia vaikutuksia

 

 

 

 

6. Onko hankinnassa paikallisia (Turun seutu) tarjoajia

 

 

Kyllä

Ei

Mahdollisesti / En osaa sanoa

 

 

7. Potentiaalisten tarjoajien lukumäärä

 

alle 10 yritystä

10–20 yritystä

yli 20 yritystä

 

8. Onko suunnitteilla markkinavuoropuhelu potentiaalisten tarjoajien kanssa

 

 

Kyllä

Ei

 

 

9. Voidaanko hankinnalla edistää innovaatioita

 

Kyllä

Ei

Mahdollisesti / En osaa sanoa

 

 

10. Voidaanko hankinnalla edistää seudullisen elinkeinoelämän kilpailukykyä

 

Kyllä

Ei

Mahdollisesti / En osaa sanoa

 

 

18.11.2013

 

Lausuntopyynnön valmistelija(t):

 

 

Hilkka Virtanen

 

 

Maaria Seppälä

tulosaluejohtaja

ylilääkäri

 

 

Varsinais-Suomen Yrittäjät ry:n lausunto pvm 25.11.2013:

 

 

Osatarjousten salliminen potilasryhmittäin on hyvä ja tervetullut avaus. Lisäksi osatarjoukset voitaisiin hyödyntää hoitoa antavan ammattilaisen osaamisen mukaan (lääkäri, terapeutit ja sosiaalityöntekijä). Puitejärjestely soveltuu hyvin tämän tyyppiseen hankintaan ja on hyvä, että palveluntuottajia valitaan useita. Toisaalta tuottajien määrä tulee pitää kohtuullisena, jotta kaikille hyväksytyille tarjoajille riittää työtä. Hankinnalla lienee osittainen vaikutus toimialan markkinarakenteeseen siten, että osatarjouskäytäntö ja puitejärjestely mahdollistavat pienten tarjoajien mukaantulon. Markkinavuoropuhelu on syytä käydä ennen hankinnan julkistamista, jotta hankintayksikkö saa hyvän kuvan potentiaalisista tarjoajista palveluiden ehdoista yms. joita se voi hyödyntää tarjouspyynnössä ja hankinnan toteuttamisessa. Hankinta edistää seudullisen elinkeinoelämän kilpailukykyä kun osatarjouspyynnöt laaditan oikein ja puitejärjestelyn ehdot ovat kohtuulliset, koska on todennäköistä, että mitä pienemmissä osissa hankinta toteutetaan, sen enemmän tarjouksia paikallisilta / seudullisilta toimittajilta.

 

 

 

 

Turun kauppakamarin lausunto pvm:

 

 

     

 

 

 

 

 

Tämä asiakirja ei ole hankintailmoitus tai tarjouspyyntö, vaan kyse on ainoastaan mahdollisen hankinnan yritysvaikutusten arvioinnista.

 

Pyydämme laatimaan lausunnot siten, etteivät ne sisällä salassa pidettäviä liike- tai ammattisalaisuuksia.

 

Lomake palautetaan täydennettynä osoitteeseen hankinnat@turku.fi

Aihe-kenttään merkintä ”yrva, hankinnan nimi”