Åbo stad§Sammanträdets datumÄrende nr1
Stadsfullmäktige20812.12.201611

748-2014 (613, 627)

Förslag till detaljplaneändring och tomtindelning/ändring av tomtindelning; "Moikois östra strand", Moikois (adresserna Petersgränden 11, Bokbacksgränden 9, Mellanängsgränden 7-11) (2/2014)

Sammandrag:

I ändringen av detaljplanen för området mellan Moikois badstrand och båthamnen vid Långvattnet i Hirvensalo förtydligas de existerande småhustomternas strandområden, skyddas en kulturhistoriskt betydelsefull byggnad och anvisas två nya byggnadsplatser. Dessutom utvidgas rekreationsområdet och bevaras en hinderfri passage till stranden vid Långvattnet, trots att byggandet av en friluftsled längs stranden förhindras.

Sfm § 208

Bilaga 1Beskrivning ”Moikois östra strand” (på finska)

Bilaga 2Statistikblankett ”Moikois östra strand” (på finska)

Bilaga 3Karta ”Moikois östra strand” (på finska)

Stadsstyrelsens förslag     

Stadsfullmäktige beslutar godkänna det 18.3.2016 daterade och 10.10.2016 ändrade förslaget till detaljplaneändring för ”Moikois östra strand”.  I samband med detaljplaneändringen godkänns de bindande tomtindelningarna/ändringarna av tomtindelning: Moikois-51.-26-31 och 52.-3.

BeslutFörslaget godkändes.

Behandling av ärendet vid sammanträdet

Oksanen lämnade understödd av Sandelin följande ändringsförslag:

”Förslaget till detaljplaneändring ändras när det gäller kvartersområdet AO-1 för fristående småhus så att verksamheten i den byggnadshistoriskt och miljömässigt värdefulla nyrenässansbyggnaden från sekelskiftet 1800–1900 i ändan av Bokbacksgränden, s.k. Kirjamäen talo, kan fortsätta i rekreationssyfte.”

Efter avslutad diskussion framställde ordföranden följande omröstningsförslag: De fullmäktigeledamöter som understöder stadsstyrelsens förslag, röstar "ja", om "nej" vinner har Oksanens ändringsförslag blivit godkänt. Omröstningsförslaget godkändes.

I den maskinella omröstningen understödde 51 fullmäktigeledamöter stadsstyrelsens förslag och 16 fullmäktigeledamöter understödde Oksanens ändringsförslag, och således blev stadsstyrelsens förslag stadsfullmäktiges beslut.

Bilaga 4Omröstningsförteckning (på finska)

§ 208


Bilagor:

Sfm § 208
Bilaga 1:Selostus "Moikoisten itäranta"
Bilaga 2:Tilastolomake "Moikoisten itäranta"
Bilaga 3:Kartta "Moikoisten itäranta"
Bilaga 4:Äänestyslista