Åbo stad§Sammanträdets datumÄrende nr1
Stadsfullmäktige18114.11.20166

11845-2007 (613, 627)

Förslag till detaljplan och detaljplaneändring; "Park för marksubstanser", Starrbacka (adresserna Ormbergsgatan, Vajergatan, Vaistevägen) (34/2007)

Sammandrag:

Syftet med planen är att skapa ett område för Åbo och Åboregionen där man i årtionden framåt kan handskas med olika marksubstanser. Detta har stor betydelse för den kommunala ekonomin och för en hållbar utveckling. Dessutom bidrar planen till ett större och mångsidigare utbud av företagstomter, vilket kunde möjliggöra en betydlig mängd nya arbetsplatser i staden.

Sfm § 181

Bilaga 1Beskrivning ”Park för marksubstanser” (på finska)

Bilaga 2Statistikblankett ”Park för marksubstanser” (på finska)

Bilaga 3Karta ”Park för marksubstanser” (på finska)

Stadsstyrelsens förslag     

Stadsfullmäktige beslutar godkänna det 12.1.2015 daterade och 21.3.2016 på basis av utlåtanden ändrade och 21.6.2016 och 30.8.2016 ändrade förslaget till detaljplan och detaljplaneändring ”Park för marksubstanser”.

BeslutFörslaget godkändes.

Behandling av ärendet vid sammanträdet

Korhonen anmälde jäv och avlägsnade sig från sammanträdet för den tid ärendet behandlades kl. 22.14–22.19. Perälä fungerade som sekreterare vid behandlingen av detta ärende.

Yrttiaho lämnade med understöd av Oksanen följande remissförslag:

”Förslaget till detaljplan remitteras för beredning. Konsekvenserna av detaljplaneförslaget för miljön har inte beaktats tillräckligt noggrant och i tillräcklig utsträckning. Brytnings- och deponeringsområden ska minskas och skyddsgrönområden utvidgas.”

Då diskussionen avbrutits framställde ordförande följande omröstningsförslag: De fullmäktigeledamöter som understöder fortsatt behandling av ärendet röstar "ja", om "nej" vinner, har Yrttiahos remissförslag blivit godkänt. Omröstningsförslaget godkändes.

I den maskinella omröstningen understödde 54 fullmäktigeledamöter en fortsatt behandling av ärendet och 10 fullmäktigeledamöter understödde Yrttiahos remissförslag, 3 fullmäktigeledamöter var frånvarande, och således fortsatte behandlingen av ärendet.  

Därefter godkändes stadsstyrelsens förslag enhälligt.

Bilaga 4Omröstningsförteckning (på finska)

§ 181


Bilagor:

Sfm § 181
Bilaga 1:Selostus "Maa-ainespuisto"
Bilaga 2:Tilastolomake "Maa-ainespuisto"
Bilaga 3:Kartta "Maa-ainespuisto"