Åbo stad§Sammanträdets datumÄrende nr1
Stadsfullmäktige7409.05.20167

4258-2016 (641)

Uthyrning av utrymmena under Salutorget i Åbo (6G) till Turun Toriparkki Oy

Sammandrag:

Åbo stad hyr ut Salutorgets underjordiska parkerings- och affärsutrymmen för 50 år till Turun Toriparkki Oy för byggandet av en parkeringsanläggning.

Sfm § 74

Bilaga 1Jordlegoavtalet (på finska)

Kartlänk

Stadsstyrelsens förslag     

Stadsfullmäktige beslutar godkänna jordlegoavtalet om Salutorgets underjordiska parkeringsanläggning i bilaga 1 och bemyndigar direktören för fastighetssektorn att underteckna avtalet.

BeslutÄrendet bordlades på Mäenpääs förslag med understöd av Sandelin.

Behandling av ärendet vid sammanträdet

Innan ärendet togs upp till behandling meddelade ordföranden Lehtinen att diskussionen om 74 § förs separat och den allmänna diskussionen om 75-77 § förs som helhet, varefter besluten fattas paragrafvis separat.

Mäenpää med understöd av Sandelin föreslog att ärendet bordläggs.

Då diskussionen avbrutits meddelade ordföranden att ett förslag om bordläggning enligt fullmäktiges arbetsordning 20 § förutsätter ett understöd på 17 fullmäktigeledamöter då ett ärende behandlas för första gången i fullmäktige. Därefter framställde ordföranden följande omröstningsförslag: De fullmäktigeledamöter som understöder fortsatt behandling av ärendet röstar "ja", om "nej" får minst 17 röster, har Mäenpääs förslag om bordläggning blivit godkänt. Omröstningsförslaget godkändes.

I den maskinella omröstningen understödde 39 fullmäktigeledamöter fortsatt behandling av ärendet och 26 fullmäktigeledamöter understödde Mäenpääs förslag om bordläggning, 2 fullmäktigeledamöter röstade blankt, och således bordlades ärendet.

Bilaga 2Omröstningsförteckning (på finska)

§ 74


Bilagor:

Sfm § 74
Bilaga 1:Maanvuokrasopimus
Bilaga 2:Äänestyslista