Åbo stad§Sammanträdets datumÄrende nr1
Stadsfullmäktige4414.03.20167

2359-2016 (042)

Höjning av kostnadskalkylen för det tekniska totalrenoveringsprojektet av Samppalinna simstadion

Sammandrag:

Det billigaste anbudspriset på byggnadsprojektet för den tekniska totalrenoveringen av Samppalinna simstadion överskred det anslag som reserverats för ändamålet. För att projektet ska kunna påbörjas bör kostnadskalkylen höjas och finansieringen utökas utan överskridning av den investeringsram som är planerad för 2017.

Sfm § 44

Stadsstyrelsens förslag

Stadsfullmäktige beslutar att för det tekniska totalrenoveringsprojektet av Samppalinna simstadion godkänns en kostnadskalkyl på 7.750.000 euro (moms. 0 %) och att det i budgeten för 2017 reserveras en finansiering på 2.700.000 euro för projektet.

BeslutFörslaget godkändes.

Dessutom beslöt stadsfullmäktige under diskussionen att den av Pietari framlagda klämmen med understöd av Maaskola enligt 24 § i fullmäktiges arbetsordning delges stadsstyrelsen.

Behandlingen av ärendet vid sammanträdet

Li Andersson framställde med understöd av Rinne följande tilläggsförslag:

”Höjningen av kostnadskalkylen för totalrenoveringen får inte leda till en höjning av de besöksavgifter som kommuninvånarna betalar.”

Då diskussionen avslutats framställde ordföranden följande omröstningsförslag: De fullmäktigeledamöter, som understöder stadsstyrelsens förslag röstar ”ja”, om ”nej” vinner har Li Anderssons tilläggsförslag blivit godkänt.

I omröstningen, som utfördes maskinellt, understödde 51 fullmäktigeledamöter stadsstyrelsens förslag och 9 fullmäktigeledamöter understödde Li Anderssons tilläggsförslag, 6 fullmäktigeledamöter röstade blankt och 1 fullmäktigeledamot var frånvarande, och således blev stadsstyrelsens förslag stadsfullmäktiges beslut.

Bilaga 1Omröstningsförteckning (på finska)

Pietari framlade med understöd av Maaskola följande klämförslag:

”I form av en kläm till beslutet föreslår vi att Åbo stad utreder en ny budgeteringsmodell för investeringarna som baserar sig på verkliga anbud, inte på alltför förhoppningsfulla beräkningar. Fastighetsaffärsverket bör också effektivera sitt verksamhetssätt så, att de investeringar som görs är så kostnadseffektiva som möjligt med tanke på kommuninvånarna.”

§ 44


Bilagor:

Sfm § 44
Bilaga 1:Äänestyslista