Åbo stad§Sammanträdets datumÄrende nr1
Stadsfullmäktige11223.06.20146

6314-2014 (034)

Beviljande av borgen för Åbo Studentbystiftelses lån

Sammandrag:

Åbo Studentbystiftelse har anhållit att staden beviljar proprieborgen på högst 25,67 milj. euro som behövs för konvertering av statskontorets aravalån till lån som upptas av penninginstitut. Föreslås att stadsfullmäktige beviljar proprieborgen.

Sfm § 112

Tilläggsmaterial 1Åbo Studentbystiftelses uppdaterade ansökan jämte bilagor (på finska)

Stadsstyrelsens förslag

Stadsfullmäktige beslutar att

staden beviljar Åbo Studentbystiftelse proprieborgen för lån på högst 25,67 milj. euro,

stiftelsen förutsätts återfinansiera statskontorets lån till ett motsvarande belopp och konkurrensutsätta finansinstituten i fråga om de nya lån som ska lyftas,

stadens borgen är i kraft högst 30 år från det att lånen lyfts,

staden för beviljandet av borgen av Åbo Studentbystiftelse enligt ett separat avtal uppbär en årlig borgensprovision på 0,50 procentenheter för det resterande borgensansvaret och

direktören för ekonomi- och strategigruppen berättigas fatta beslut om de fastighetssäkerheter som stadens borgen förutsätter, avtalet om borgensprovision och andra eventuella avtalsvillkor.

Dessutom beslutar stadsfullmäktige att det i avtalen förutsätts att stiftelsen förbinder sig att rapportera till Åbo stad om verksamheten och ekonomin samt att stiftelsens investeringsplaner för olika objekt behandlas i koncernsektionen enligt budgettidtabellen.

BeslutFörslaget godkändes.

Behandlingen av ärendet vid sammanträdet

Stadsfullmäktiges ordförande meddelade att han med stöd av 18 § i stadsfullmäktiges arbetsordning begränsar längden på anförandena till högst fem minuter.

§ 112