Åbo stad§Sammanträdets datumÄrende nr1
Stadsfullmäktige6719.05.20149

15280-2008 (613, 627, 021)

Förslag till ändring av detaljplan; "Åbolands sjukhus", stadsdelen 3 (III) (adress Kaskis-gatan 13-15, Berggatan 8 b, Österlånggatan 31 a och b) (14/2009)

Sammandrag:

Meningen är att detaljplaneändringen ska ge möjligheter att bygga till och moderni-sera verksamheten vid Åbolands sjukhus samt tillåta byggande av omsorgs- och servicebostäder inom ramen för sjukhusets tillbyggnadsprojekt. Efter att det första förslaget remitterades, i december 2012, ändrades avgränsningen av och utgångs-punkterna för planområdet. Planändringen har också kompletterats med en bostads-tomt vid Berggatan.

Sfm § 67

Bilaga 1Redogörelse "Åbolands sjukhus" (på finska)

Bilaga 2Karta "Åbolands sjukhus" (på finska)

Bilaga 3Statistikblankett "Åbolands sjukhus" (på finska)

Bilaga 4Rapport om växelverkan (på finska)

Stadsstyrelsens förslag

Stadsfullmäktige beslutar godkänna det 11.9.2013 daterade och 19.11.2013 och 5.2.2014 ändrade förslaget till ändring av detaljplanen ”Åbolands sjukhus”.

BeslutFörslaget godkändes.

Behandlingen av ärendet vid sammanträdet

Li Andersson föreslog, understödd av Kärkkäinen, följande remiss:

”Förslaget till ändring av detaljplanen remitteras till ny beredning i fråga om kvartersområdet AK-1. Massan för det planerade bostadsvåningshuset i kvartersområdet AK-1 ska i planen bli mindre än den nuvarande, så att nybyggnaden passar in i miljön utan att försvaga det stadsbildsmässiga värdet för de byggnader som är skyddade eller trivseln i boendemiljön.”

Då diskussionen avbrutits, framställde ordföranden följande omröstningsförslag: De fullmäktigeledamöter som understöder fortsatt behandling av ärendet röstar "ja", om "nej" vinner har Li Anderssons remissförslag blivit godkänt. Omröstningsförslaget godkändes.

I omröstningen, som utfördes maskinellt, understödde 59 fullmäktigeledamöter fortsatt behandling av ärendet och 7 fullmäktigeledamöter understödde Li Anderssons remissförslag, 1 fullmäktigeledamot röstade blankt, och således fortsatte behandlingen av ärendet.

Oksanen föreslog, understödd av Yrttiaho, att förslaget till ändring av detaljplanen förkastas.

Då diskussionen avslutats framställde ordföranden följande omröstningsförslag: De fullmäktigeledamöter som understöder stadsstyrelsens förslag röstar "ja", om "nej" vinner har Oksanens förslag om förkastande av förslaget till ändring av detaljplanen blivit godkänt. Omröstningsförslaget godkändes.

I omröstningen, som utfördes maskinellt, understödde 64 fullmäktigeledamöter stadsstyrelsens förslag och 2 fullmäktigeledamöter understödde Oksanens förslag, 1 fullmäktigeledamot var frånvarande, och således blev stadsstyrelsens förslag stadsfullmäktiges beslut.

Bilaga 5                               Omröstningsförteckningarna (på finska)

§ 67


Bilagor:

Sfm § 67
Bilaga 1:Selostus
Bilaga 2:Tilastolomake
Bilaga 3:Kartta
Bilaga 4:Vuorovaikutusraportti
Bilaga 5:Äänestyslistat 1-2