Åbo stad§Sammanträdets datumÄrende nr1
Stadsfullmäktige3210.03.20147

3552-2012 (613, 627)

Förslag till ändring av detaljplan och tomtindelning/förslag till ändring av tomtindelning, "PataCity", Kuppis (adress Lemminkäinengatan 13) (18/2013)

Sammandrag:

Ändringen av detaljplanen innebär att en del av parkeringsområdet på Fabritiusplan omändras och blir ett kvartersområde för affärsbyggnader, en del av Kuppisparken och Bollplansvägen. I den norra delen av plan omändras en liten del av Kuppisparken till Bollplansvägen. Ändringen ger möjligheter att utvidga affärstomten och ut-öka antalet parkeringsplatser på tomten samt att förlänga gång- och cykelvägen från Nylandsvägen till Lemminkäinengatan. Ändringen innebär att byggrätten ökar med 200 m2-vy.

Sfm § 32

Bilaga 1                               Beskrivning "PataCity" (på finska)

Bilaga 2                               Karta "PataCity" (på finska)

Bilaga 3                               Statistikblankett "PataCity" (på finska)

Stadsstyrelsens förslag

Stadsfullmäktige beslutar godkänna det 27.11.2013 daterade och 29.1.2014 på basis av utlåtanden ändrade förslaget till ändring av detaljplanen "PataCity". I samband med ändringen av detaljplanen godkänns följande bindande tomtindelning/ändring av tomtindelningen: (Kuppis) 21-11-2.

BeslutFörslaget godkändes.

Dessutom beslöt stadsfullmäktige under diskussionen enligt 24 § i stadsfullmäktiges arbetsordning delge stadsstyrelsen Oksanens kläm, som understöddes av Sandelin.

Behandlingen av ärendet vid sammanträdet

Oksanen framställde, understödd av Sandelin, följande klämförslag:

”Enligt idrottscentralens utlåtande spelas det på den sportplan som delvis ingår i planområdet framför allt ovanligare boll- och frisbeesporter, såsom rugby, lacrosse och ultimate. I dessa sportgrenar kastas och sparkas spelredskapen så, att det inte är ovanligt att de flyger utanför planen.

Planen syftar till att öka antalet parkringsplatser på tomten. Om ett spelredskap som kastas eller sparkas träffar ett fordon, skadas fordonet. Därför bör det i planen ytterligare intas ett högt stängsel mellan kvartersområdet för affärsbyggnader (Kl-1) och sportplanen.”

§ 32


Bilagor:

Sfm § 32
Bilaga 1:Selostus "PataCity"
Bilaga 2:Kartta "PataCity"
Bilaga 3:Tilastolomake "PataCity"