Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Stadsfullmäktige16726.08.20135

6504-2013 (041, 643)

Inhyrning av motionslokaler i motionscentret Alfa av Liikunta Barker Oy

Tiivistelmä:

Liikunta Barker Oy har fått bygglov för reparation av de lokaliteter som idrottscentralen hyr. Reparationsarbetet anses nödvändigt och det leder till en hyreshöjning på ca 118 000 euro per år. Idrottsnämnden har föreslagit att hyreshöjningen i första hand ska täckas så, att det riktgivande talet höjs samt i andra hand så, att hyresinkomsterna ökas och verksamhetskostnaderna minskas inom ramen för en granskning av kostnadshelheten för idrottstjänsterna. För stadsstyrelsen och vidare för stadsfullmäktige föreslås att direktionen för fastighetsaffärsverket berättigas godkänna ett hyresavtal för inhyrning av motionslokaler på 4.702 m2 av Liikunta Barker Oy, under förutsättning att idrottsnämnden godkänner villkoren i ett internt hyresavtal i enlighet med detta och att idrottsnämnden täcker hyreshöjningen inom ramen för det planeringstal som stadsfullmäktige fastställde 17.6.2013 under § 127

Sfm § 167

Bilaga 1Anbud (på finska)

Bakgrundsmaterial 1 Stadsdirektörens begäran om utlåtande 28.5.2013 (på finska)

Bakgrundsmaterial 2Utlåtande av föreningsparlamentet (på finska)

Stadsstyrelsens förslag     

Stadsfullmäktige beslutar berättiga direktionen för fastighetsaffärsverket att godkänna det enligt anbudet i bilaga 1 uppgjorda hyresavtalet för inhyrning av motionslokaler på 4.702 m2 av Liikunta Barker Oy, under förutsättning att idrottsnämnden godkänner villkoren i ett internt hyresavtal i enlighet med detta och beslutar

- att idrottsnämnden ska täcka hyreshöjningen inom ramen för det planeringstal som stadsfullmäktige fastställde 17.6.2013 under § 127.

BeslutFörslaget godkändes.

Dessutom beslöt stadsfullmäktige att den kläm som lagts fram under diskus­sionen enligt 24 § i stadsfullmäktiges arbetsordning delges stadsstyrelsen.

Behandlingen av ärendet vid sammanträdet

Rinne föreslog, understödd av Laivoranta, att ärendet remitteras för ny beredning.

Då diskussionen avbrutits framställde ordföranden följande omröstningsförslag: De fullmäktigeledamöter som understöder fortsatt behandling av ärendet röstar "ja", om "nej" vinner har Rinnes remissförslag blivit godkänt. Omröstningsförslaget godkändes.

I omröstningen, som utfördes maskinellt, understödde 50 fullmäktigeledamöter fortsatt behandling av ärendet och 17 fullmäktigeledamöter understödde Rinnes remissförslag, och således fortsatte behandlingen av ärendet.

Bilaga 2Omröstningsförteckning (på finska)

Tavio föreslog, understödd av Miikkola, följande kläm:

”Motions- och idrottsunderstöden minskas inte, om föreningarna erbjuder ungdomar som riskerar utslagning förmånliga hobbymöjligheter.”

Mäenpää framställde följande ändringsförslag, som förföll i brist på understöd:

”Stadsfullmäktige beslutar berättiga direktionen för fastighetsaffärsverket att godkänna det enligt anbudet i bilaga 1 uppgjorda hyresavtalet för inhyrning av motionslokaler på 4.702 m2 av Liikunta Barker Oy, under förutsättning att idrottsnämnden godkänner villkoren i ett internt hyresavtalet i enlighet med detta och beslutar att hyreshöjningen täcks i form av en höjning av det riktgivande talet i idrottsnämndens budget.”


Liitteet:

Sfm § 167
Liite 1:Tarjous
Liite 2:Äänestyslista § 167