Åbo stad§Sammanträdets datumÄrende nr1
Stadsfullmäktige8208.04.20134

1224-2011 (015, 654)

Byggande av en bollhall

Sammandrag: -

Sfm § 82

Bordlagt 25.3.2013 § 67.

BeslutFörslaget godkändes.

Behandlingen av ärendet vid sammanträdet

Yrttiaho framställde, understödd av Rinne, följande förslag som fullmäktigeordföranden tolkade som ett remissförslag:

”Stadsfullmäktige beslutar att beredningsläget i fråga om bollhallsprojektet antecknas för kännedom.

I samband med den fortsatta beredningen av ärendet utreds kostnaderna för projektet, om det utförs som stadens eget byggnadsprojekt. I fråga om de förvaltningar som kommer att använda bollhallen ska särskilt sektorns för fostran och undervisning andel utvärderas på nytt och hyreskostnaderna beaktas.

Projektet kan inte intas i budgeten innan stadsfullmäktige har godkänt projektplanen (förvaltningsstadgan § 31 och § 32, Anvisningar för behovsutredning och projektplanering av lokalitetsprojekt, kapitel 6).”

Då diskussionen avbrutits framställde ordföranden följande omröstningsförslag: De fullmäktigeledamöter som understöder fortsatt behandling av ärendet röstar "ja", om "nej" vinner, har Yrttiahos förslag om remiss blivit godkänt. Omröstningsförslaget godkändes.

I omröstningen, som utfördes maskinellt, understödde 47 fullmäktigeledamöter fortsatt behandling av ärendet och 19 fullmäktigeledamöter understödde Yrttiahos förslag om remiss, 1 fullmäktigeledamot var frånvarande, och således fortsatte behandlingen av ärendet.

Heikkilä föreslog, understödd av Oksanen, att beslutsförslaget förkastas.

Då diskussionen avslutats, framställde ordföranden följande omröstningsförslag: De fullmäktigeledamöter som understöder stadsstyrelsens förslag röstar "ja", om "nej" vinner har Heikkiläs förslag om förkastande blivit godkänt. Omröstningsförslaget godkändes.

I omröstningen, som utfördes maskinellt, understödde 60 fullmäktigeledamöter stadsstyrelsens förslag och 7 fullmäktigeledamöter understödde Heikkiläs förslag om förkastande, och således blev stadsstyrelsens förslag stadsfullmäktiges beslut.

Bilagor 3                 Omröstningsförteckningarna 1-2 (på finska)


Bilagor:

Sfm § 82
Bilaga 3:Äänestyslistat 1-2