Åbo stad§Sammanträdets datumÄrende nr1
Stadsfullmäktige6525.03.201310

10437-2012 (231)

Åbo stads utlåtande till avfallshanteringsnämnden för Åbo stadsregion om organiserandet av avfallstransporterna

Sammandrag:

Avfallshanteringsnämnden för Åbo stadsregion har inbegärt ett utlåtande av Åbo stad om organiserandet av avfallstransporterna. Utlåtandet ska inlämnas senast 28.2.2013.

Sfm § 65

Tilläggsmaterial 1Kommunförbundets brev 31.12.2012 (på finska)

Tilläggsmaterial 2Yhdyskuntajätteen logistiikka, Trafik- och kommunikationsministeriets publikationer 18/2012 (på finska)

Tilläggsmaterial 3Jätelaitosyhdistys ry:s promemorior om granskning av det avtalsbaserade systemet för avfallstransporter samt förutsättningarna för avfallstransporter som ordnas av fastighetsinnehavarna 15.11.2012 (på finska)

Tilläggsmaterial 4Jätelaitosyhdistys ry:s meddelande om granskning av det avtalsbaserade systemet för avfallstransporter 30.10.2012 (på finska)

Tilläggsmaterial 5Åbonejdens Avfallsservice Ab; Avfallslagen och systemet med avfallstransporter, forskningsresultat (på finska)

Tilläggsmaterial 6Åbonejdens Avfallsservice Ab; Principerna i avfallslagen och Åbonejdens Avfallsservice Ab:s synpunkter på kommunal avfallstransport (på finska)

Tilläggsmaterial 7Statens ekonomiska forskningscentral, Modeller för avtal om avfallstransport och modellernas inverkan på företagen (på finska)

Stadsstyrelsens förslag

Stadsfullmäktige beslutar avge ett utlåtande om avfallstransportsystemet till avfallshanteringsnämnden för Åbo stadsregion i enlighet med förslaget.

BeslutFörslaget godkändes.

Behandlingen av ärendet vid sammanträdet

Korhonen anmälde jäv och var fr.o.m. kl. 19.06 frånvarande från sammanträdet under den tid ärendet behandlades. I stället för Korhonen fungerade stadssekreterare Lehto som stadsfullmäktiges sekreterare.

Rosenlöf föreslog, understödd av Massinen, att stadsfullmäktige beslutar avge ett utlåtande om avfallstransportsystemet enligt bilaga 1 till avfallshanteringsnämnden för Åbo stadsregion.

Bilaga 1Förslag till ändring av utlåtandet om avfallstransporter till avfallshanteringsnämnden för Åbo stadsregion (på finska)

Då diskussionen avslutats, framställde ordföranden följande omröstningsförslag: De fullmäktigeledamöter som understöder stadsstyrelsens förslag röstar "ja", om "nej" vinner har Rosenlöfs ändringsförslag blivit godkänt. Omröstningsförslaget godkändes.

I omröstningen, som utfördes maskinellt, understödde 43 fullmäktigeledamöter stadsstyrelsens förslag och 24 fullmäktigeledamöter understödde Rosenlöfs ändringsförslag, och således blev stadsstyrelsens förslag stadsfullmäktiges beslut.

Bilaga 2Omröstningsförteckning (på finska)


Bilagor:

Sfm § 65
Bilaga 1:Muutosehdotus Turun kaupunkiseudun jätehuoltolautakunnalle annettavaan lausuntoon
Bilaga 2:Äänestyslista