Åbo stad§Sammanträdets datumÄrende nr1
Stadsfullmäktige4626.03.20127

1624-2012 (001, 014, 015)

Åbo stads beslut om riktlinjerna i fråga om den utredning som utarbetats av arbetsgruppen för kommunalförvaltningens struktur och andra reformer i anslutning till kommunreformen

Sammandrag:

Sammandrag: Staden har ombetts ta ställning till de viktigaste orsakerna till varför kommun- och servicestrukturen bör reformeras. Åbo stad förenar sig med regeringens syn på att det behövs en reform av kommunerna och önskar betona de synpunkter som nu presenteras för fullmäktige. Åbo stad vill tillsammans med kommunerna i regionen och staten inleda en utredning som leder till en ny kommunstruktur i Åboregionen och innebär att regionen på bästa sätt kan svara mot de mål som uppställts för re-formen och de framtida utmaningarna.

Sfm § 46

Föredragning Sfm 26032012 § 46

BakgrundsmaterialÅbo stads beslut om riktlinjerna, power point-presentation (på finska)

Stadsstyrelsens förslag

Stadsfullmäktige beslutar att Åbo stads beslut om riktlinjerna som ingår i beredningstexten och gäller den utredning som utarbetats av arbetsgruppen för kommunalförvaltningens struktur och andra reformer i anslutning till kommunreformen godkänns som grund för det utlåtande som ska ges till finansministeriet.

BeslutFörslaget godkändes.

Stadsfullmäktige beslöt enhälligt att klämförslagen (6 st.) delges stadsstyrelsen.

Vid behandlingen av detta ärende övergick ordförande Seppo Lehtinen till att vara fullmäktigeledamot kl. 20.28 - 21.21, och under denna tid fungerade andra vice ordförande Roda Hassan som ordförande.