Åbo stad§Sammanträdets datumÄrende nr1
Stadsfullmäktige4426.03.20125

1496-2012 (112)

Tillsättande av tjänsten som stadsdirektör (nr 000100)

Sammandrag:

Sammandrag: Tjänsten som stadsdirektör har varit offentligt ledigförklarad. Inom föreskriven tid sökte sju personer tjänsten. Föreslås att stadsfullmäktige väljer politices magister Aleksi Randell till tjänsten som stadsdirektör (nr 000100) fr.o.m. 1.1.2013. Tjänsten tillsätts tillsvidare.

Sfm § 44

Föredragning Sfm 26032012 § 44

Bakgrundsmaterial 1

Sammandrag av de sökande (Inte offentligt, utdelas i stadsfullmäktiges grupprum) (på finska)

Stadsstyrelsens förslag

Stadsfullmäktige beslutar

att politices magister Aleksi Randell väljs till tjänsten som stadsdirektör (nr 000100) fr.o.m. 1.1.2013 tillsvidare på villkor att han med stöd av ett läkarutlåtande med hänsyn till sin hälsa konstateras vara lämplig för uppdraget och

att stadsstyrelsen i samband med verkställigheten av beslutet ska godkänna ett stadsdirektörsavtal med den som valts till tjänsten och att avtalet delges stadsfullmäktigeledamöterna för kännedom.

BeslutFörslaget godkändes.

Bilaga 1Omröstningsförteckning 1 (på finska)

Bilaga 2Omröstningsförteckning 2 (på finska)

Yrttiaho föreslog, understödd av Heikkilä, att ärendet remitteras.

Då diskussionen avbrutits framställde ordföranden följande omröstningsförslag: De fullmäktigeledamöter som understöder fortsatt behandling av ärendet röstar "ja", om "nej" vinner, har Yrttiahos remissförslag blivit godkänt. Omröstningsförslaget godkändes.

Vid omröstningen, som utfördes maskinellt, understödde 65 fullmäktigeledamöter fortsatt behandling av ärendet och 2 fullmäktigeledamöter understödde Yrttiahos remissförslag, och således fortsatte behandlingen av ärendet.

Mikkola föreslog, understödd av Rosenlöf, att det andra stycket i beslutsförslaget får följande ordalydelse:

”att stadsstyrelsen i samband med beslutet om verkställighet godkänner ett stadsdirektörsavtal med den som valts till tjänsten som stadsdirektör och att avtalet delges stadsfullmäktige för kännedom.”

Då diskussionen avslutats, framställde ordföranden följande omröstningsförslag: De fullmäktigeledamöter som understöder stadsstyrelsens förslag röstar "ja", om "nej" vinner, har Mikkolas förslag vunnit. Omröstningsförslaget godkändes.

Vid omröstningen, som utfördes maskinellt, understödde 38 fullmäktigeledamöter stadsstyrelsens förslag och 29 fullmäktigeledamöter understödde Mikkolas förslag, och således blev stadsstyrelsens förslag stadsfullmäktiges beslut.

Randell anmälde jäv och avlägsnade sig från fullmäktigesalen för den tid ärendet behandlades, kl. 18.02–18.32.

Då stadsfullmäktige fattat beslut om valet av stadsdirektör, gratulerade stadsfullmäktiges ordförande Seppo Lehtinen Aleksi Randell som valts till stadsdirektör med anledning av valet och Aleksi Randell som valts till stadsdirektör tackade å sin sida stadsfullmäktige för visat förtroende och valet till stadsdirektör.


Bilagor:

Sfm § 44
Bilaga 1:Äänestyslista 1
Bilaga 2:Äänestyslista 2