Åbo stad§Sammanträdets datumÄrende nr1
Stadsfullmäktige3227.02.201210

958-2012 (011)

Uppdatering av ägarpolitiken

Sammandrag: -

Sfm § 32

Föredragning Sfm 27.02.2012 § 32

Stadsstyrelsens förslag

Bilaga 1Uppdateringen av ägarpolitiken 2009 - 2013 (på finska)

Stadsfullmäktige beslutar godkänna uppdateringen av ägarpolitiken enligt bilaga 1.

BeslutFörslaget godkändes.

Bilaga 2                               Omröstningsförteckningarna (på finska)

Bilaga 3                               Sarlunds ändringsförslag, som understöddes av Rantanen (på finska)

Behandlingen av ärendet vid sammanträdet

Vid sammanträdet framställdes följande ändringsförslag:

1. Laivoranta framställde, understödd av Kosonen, ett förslag om att ordet "Målet" i början av andra stycket i punkten Affärsverken/Vattenaffärsverket ersätts med orden: "Fördelarna utreds."

2. Sarlund framställde, understödd av Rantanen, ett förslag enligt bilaga 3.

3. Mäenpää framställde att den sista meningen i det första hela stycket på sidan 4 i det förslag som framlagts för godkännande stryks: "På motsvarande sätt bereds bolagiseringen av Åbo vattenaffärsverk så, att det kan inleda sin verksamhet som ett regionalt vattentjänstverk i början av 2014."

Då diskussionen avslutats konstaterade ordföranden att Mäenpääs förslag förfaller i brist på understöd och att vartdera ändringsförslaget behandlas så, att det ställs mot stadsstyrelsens förslag.

Första omröstningen

Ordförandens omröstningsförslag: De fullmäktigeledamöter som understöder stadsstyrelsens förslag röstar ”ja”, om nej vinner har Laivorantas förslag vunnit.

I omröstningen, som utfördes maskinellt, fick stadsstyrelsens förslag 49 röster och Laivorantas förslag 13 röster, 5 fullmäktigeledamöter var frånvarande, och således blev stadsstyrelsens förslag stadsfullmäktiges beslut.

Andra omröstningen

Ordförandens omröstningsförslag: De fullmäktigeledamöter som understöder stadsstyrelsens förslag röstar "ja", om nej vinner har Sarlunds förslag vunnit.

I omröstningen, som utfördes maskinellt, fick stadsstyrelsens förslag 40 röster och Sarlunds förslag 21 röster, 6 fullmäktigeledamöter var frånvarande, och således blev stadsstyrelsens förslag stadsfullmäktiges beslut.

 


Bilagor:

Sfm § 32
Bilaga 1:Omistajapolitiikan 2009 - 2013 päivitys (Kh 13.2.2012)
Bilaga 3:Sarlund Rantasen muutosesitys