Åbo stad § Sammanträdets datum Ärende nr 1
Stadsfullmäktige 199 14.11.2011 7

3973-2007 (613, 634)

Förslag till ändring av detaljplanen för vissa gatu-, park-, vatten- och brobområden i stadsdelarna II och VI (adress Västra Strandgatan, Östra Strandgatan) "Biblioteksbron" (Pennibron) (30/2007)

Sammandrag:

Detaljplanekontoret har utarbetat ett förslag till ändring av detaljplanen som fått namnet Biblioteksbron. Ändringen av detaljplanen ger möjligheter att bygga en ny bro för den lätta trafiken över Aura å mellan Köpmansgatan och Rettigbrinken.

Sfm § 199

Föredragning och beslutsförslag _på finska_§ 199

Ärendet bordlagt 17.10.2011 § 186

Stadsfullmäktiges beslut

Stadsfullmäktige beslöt godkänna det av detaljplanekontoret utarbetade, 28.2.2011 daterade och 15.4.2011 på basis av utlåtanden ändrade förslaget till ändring av detaljplanen för delar av Östra Strandgatan och Kaskisgatan, Rettigbrinken, parkområdet vid Östra Strandgatan, vattenområdet för Aura å och Aurabron i stadsdelen II samt delar av Auragatan, Köpmansgatan, Slottsgatan och Västra Strandgatan, parkområdena vid Västra Strandgatan och Lilltorgets apparell, en del av vattenområdet för Aura å och Aurabron i stadsdelen VI.

Bilaga 5Omröstningsförteckningarna (på finska)

Behandlingen av ärendet vid sammanträdet

Fullm. Jarmo Rosenlöf föreslog, understödd av fullm. Virpa Puisto, att ärendet remitteras.

Då diskussionen avbrutits framställde ordföranden följande omröstningsförslag: De fullmäktigeledamöter som understöder fortsatt behandling av ärendet röstar "ja", om "nej" vinner har fullm. Jarmo Rosenlöfs remissförslag blivit godkänt. Omröstningsförslaget godkändes.

I omröstningen, som utfördes maskinellt, understödde 38 fullmäktigeledamöter fortsatt behandling av ärendet och 29 fullmäktigeledamöter understödde fullm. Jarmo Rosenlöfs remissförslag, och således fortsatte behandlingen av ärendet.

Fullm. Olavi Mäenpää föreslog, understödd av fullm. Mirka Muukkonen, att förslaget remitteras.

Då diskussionen avslutats framställde ordföranden följande omröstningsförslag: De fullmäktigeledamöter som understöder stadsstyrelsens förslag röstar "ja", om "nej" vinner har fullm. Olavi Mäenpääs förslag om förkastande blivit stadsfullmäktiges beslut. Omröstningsförslaget godkändes.

I omröstningen, som utfördes maskinellt, understödde 34 fullmäktigeledamöter stadsstyrelsens förslag och 32 fullmäktigeledamöter understödde fullm. Olavi Mäenpääs förslag, 1 fullmäktigeledamot röstade blankt, och således vann stadsstyrelsens förslag.

Under diskussionen framlades dessutom följande förslag:

Fullm. Elina Rantanen framställde följande klämförslag: "Stadsstyrelsen ska efter detta beslut bereda byggandet av cykelvägar längs Tavastgatan och Köpmansgatan i samband med färdigställandet av Biblioteksbron."

Stadsfullmäktige beslöt delge stadsstyrelsen fullm. Elina Rantanens klämförslag.


Bilagor:

Sfm § 199
Bilaga 1:Selostus "Kirjastosilta"
Bilaga 2:Kartta "Kirjastosilta"
Bilaga 3:Tilastolomake "Kirjastosilta"
Bilaga 4:Äänestyslista
Bilaga 5:Äänestyslista