Åbo stad § Sammanträdets datum Ärende nr 1
Stadsfullmäktige 187 17.10.2011 7

9580-2011 (032)

Avgiftsbeläggande av snöavstjälpningsplatserna

Sammandrag:

Direktionen för Fastighetsaffärsverket föreslog 24.8.2011 under § 372 att snöavstjälpningsplatserna blir avgiftsbelagda. Avgiften blir 15 €/lass. Eftersom det är fråga om införande av en ny avgift och fastställande av de allmänna grunderna för avgiften, ska ärendet framläggas för beslut i stadsfullmäktige.

Sfm § 187

Föredragning och beslutsförslag _på finska_.§ 187pdf

Stadsstyrelsens förslag

Stadsfullmäktige beslutar att

snöavstjälpningsplatserna avgiftsbeläggs,

avgiften för mottagningen av snö är 15 €/lass,

avgiften träder i kraft 1.11.2011 och

direktionen för Fastighetsaffärsverket ges fullmakter att besluta om de justeringar som senare görs i avgifterna i taxan.

Stadsfullmäktiges beslut

Stadsfullmäktige beslöt att

- snöavstjälpningsplatserna avgiftsbeläggs,

- avgiften för mottagningen av snö är 15 €/lass,

- avgiften träder i kraft 1.11.2011 och

- direktionen för Fastighetsaffärsverket ges fullmakter att besluta om de justeringar som senare görs i avgifterna i taxan.

Bilaga 1                               Omröstningsförteckningarna (på finska)

Behandlingen av ärendet vid sammanträdet

Fullm. Seppo Koski föreslog, understödd av fullm. Jarmo Laivoranta, att ärendet remitteras.

Då diskussionen avbrutits framställde ordföranden följande omröstningsförslag: De fullmäktigeledamöter som understöder fortsatt behandling av ärendet röstar ”ja”, om "nej" vinner har fullm. Seppo Koskis remissförslag blivit godkänt. Omröstningsförslaget godkändes.

I omröstningen, som utfördes maskinellt, understödde 51 fullmäktigeledamöter fortsatt behandling av ärendet, 15 fullmäktigeledamöter understödde fullm. Seppo Koskis remissförslag, 1 fullmäktigeledamot var frånvarande, och således fortsatte behandlingen av ärendet.

Fullm. Sauli Saarinen föreslog, understödd av fullm. Alpo Lähteenmäki, att ärendet bordläggs.

Då diskussionen avslutats konstaterade ordföranden att förslaget om bordläggning enligt arbetsordningen förutsätter ett understöd av17 fullmäktigeledamöter då ett ärende är uppe till behandling för första gången och framställde följande omröstningsförslag: De fullmäktigeledamöter som understöder fortsatt behandling av ärendet röstar ”ja” och de fullmäktigeledamöter som understöder fullm. Sauli Saarinens förslag om bordläggning röstar ”nej”. Omröstningsförslaget godkändes.

I omröstningen, som utfördes maskinellt, understödde 51 fullmäktigeledamöter fortsatt behandling av ärendet, 16 fullmäktigeledamöter understödde fullm. Sauli Saarinens förslag om bordläggning, och således konstaterade ordföranden att behandlingen av ärendet fortsätter.

Fullm. Olavi Mäenpää föreslog, understödd av fullm. Maarit Rostedt, att förslaget förkastas.

Då diskussionen avslutats framställde ordföranden följande omröstningsförslag: De fullmäktigeledamöter som understöder stadsstyrelsens förslag röstar ”ja”, om "nej" vinner har fullm. Olavi Mäenpääs förslag om förkastande blivit godkänt. Omröstningsförslaget godkändes.

I omröstningen, som utfördes maskinellt, understödde 51 fullmäktigeledamöter stadsstyrelsens förslag, 16 fullmäktigeledamöter understödde fullm. Olavi Mäenpääs förslag om förkastande, och således vann stadsstyrelsens förslag.


Bilagor:

Sfm § 187
Bilaga 1:Äänestyslistat