Åbo stad § Sammanträdets datum Ärende nr 1
Stadsfullmäktige 100 30.05.2011 5

4451-2011 (016)

Utfallsprognos nr 1 för utgifterna och inkomsterna i budgeten för 2011

Sammandrag:

Stadens långfristiga lån kommer inte att öka 2011, om den interna finansieringen utfaller enligt prognosen. Investeringsutgifterna verkställs praktiskt taget enligt budgeten och investeringsnivån kommer att förbli hög. Den interna finansieringen kommer som ett resultat av den positiva utvecklingen av skattefinansieringen att överskrida budgeten med 35,8 milj. euro. I stället för ytterligare lån kommer kassamedel att användas. Vid årsskiftet överskred kassamedlen den normala nivån, vilket berodde på beredskapen inför stora finansiella transaktioner. Enligt prognosen kommer överskottet för räkenskapsperioden att bli 21,1 milj. euro, vilket är 19,7 milj. euro bättre än budgeterat.

Sfm § 100

Föredragning och beslutsförslag _på finska_ Sfm 30.5.2011pdf

Stadsstyrelsens

förslag

Stadsfullmäktige beslutar anteckna den första utfallsprognosen för utgifterna och inkomsterna i budgeten för 2011 för kännedom.

Stadsfullmäktiges

beslut

Stadsstyrelsens förslag godkändes.

Behandlingen av ärendet vid sammanträdet:

Bilaga 2Omröstningsförteckning (på finska)

Fullm. Sauli Saarinen föreslog, understödd av fullm. Pasi Heikkilä, följande ändring:

Stadsfullmäktige beslutar anteckna den första utfallsprognosen för utgifterna och inkomsterna i budgeten för 2011 för kännedom och beslutar att staden avstår från att sälja aktierna i Turun Osakehuoneistot Oy.

Då diskussionen avbrutits framställde ordföranden följande omröstningsförslag:

De fullmäktigeledamöter som understöder stadsstyrelsens förslag röstar "ja". Om "nej" vinner har fullm. Sauli Saarinens förslag till ändring blivit godkänt. Omröstningsförslaget godkändes.

I omröstningen, som utfördes maskinellt, understödde 57 fullmäktigeledamöter stadsstyrelsens förslag, 10 fullmäktigeledamöter understödde fullm. Sauli Saarinens förslag, och således vann stadsstyrelsens förslag.


Bilagor:

Sfm § 100
Bilaga 2:Äänestyslista