Åbo stad § Sammanträdets datum Ärende nr 1
Stadsfullmäktige 92 09.05.2011 7

14645-2010 (740)

Utvecklingsplan för vattentjänsterna för 2011 - 2016

Sammandrag:

Enligt 5 § i lagen om vattentjänster ska kommunen utveckla vattentjänsterna inom sitt område i överensstämmelse med samhällsutvecklingen samt delta i den regionala översiktsplaneringen av vattentjänsterna. För att detta ska kunna genomföras ska kommunfullmäktige med jämna mellanrum godkänna en utvecklingsplan för vattentjänsterna och på basis av den fastställa verksamhetsområdet för vattentjänstverken. I detta ärende är det fråga om att godkänna en utvecklingsplan för vattentjänsterna.

Sfm § 92

Föredragning och beslutsförslag (på finska) Sfm 9.5.2011

Stadsstyrelsens

förslagStadsfullmäktige beslutar att utvecklingsplanen för Åbo stads vattentjänster 2011–2016 godkänns enligt bilaga 1.

Stadsfullmäktiges

beslutStadsstyrelsens förslag godkändes.

Behandlingen av ärendet vid sammanträdet:

Bilaga 2Omröstningsförteckning (på finska)

Fullm. Olavi Mäenpää föreslog, understödd av fullm. Pasi Heikkilä, följande ändring:

"Jag föreslår att samtliga punkter där vattenandelslaget för Satava-Kakskerta nämns stryks i Åbo stads utvecklingsplan för vattentjänsterna 2011–2016 "

Då diskussionen avbrutits framställde ordföranden följande omröstningsförslag: De fullmäktigeledamöter som understöder stadsstyrelsens förslag röstar "ja", om "nej" vinner har fullm. Olavi Mäenpääs förslag till ändring blivit godkänt. Omröstningsförslaget godkändes.

I omröstningen, som utfördes maskinellt, understödde 63 fullmäktigeledamöter stadsstyrelsens förslag, 2 fullmäktigeledamöter understödde fullm. Olavi Mäenpääs förslag, 2 fullmäktigeledamöter var frånvarande, och således vann stadsstyrelsens förslag.


Bilagor:

Sfm § 92
Bilaga 1:Ehdotus vesihuollon kehittämissuunnitelmaksi vuosille 2011-2016
Bilaga 2:Äänestyslista