Åbo stad § Sammanträdets datum Ärende nr 1
Stadsfullmäktige 89 09.05.2011 4

9408-2009 (065, 001)

Strukturmodell för Åbo stadsregion 2035

Sammandrag:

För pendlingsområdet inom Åbo stadsregion utarbetas en strukturmodell för att främja hållbar utveckling och öka områdets dragningskraft. Arbetet med strukturmodellen är en fortsättning på den modell för stadsregionen som ingick i kommun- och strukturreformen (KSSR-projektet) och den ska i allmänna drag styra markanvändningen i kommunerna. Den andra mellanrapporten om strukturmodellen för Åbo stadsregion har färdigställts. I rapporten utvärderas konsekvenserna av de alternativa modellerna. Beslut om det alternativ som ska användas vid beredningen av strukturmodellen fattas i KSSR-styrgruppen i juni 2011. Arbetet med strukturmodellen slutförs inom 2011, då fullmäktige fattar beslut i ärendet. Fullmäktige får nu ta del av en presentation av alternativen och konsekvenserna samt för en remissdebatt. Därefter utformar stadsstyrelsen stadens ställningstagande till det alternativ som ska beredas.

Sfm § 89

Föredragning (på finska) Sfm 9.5.2011 § 89

Stadssryrelsens

förslag
Stadsfullmäktige beslutar anteckna mellanrapporten om arbetet med strukturmodellen för Åbo stadsregion 2035 för kännedom och för en remissdebatt i ärendet med inriktning på Åbo stadsstyrelses fortsatta behandling av ärendet.

Sfm § 81

Avdelningschef Arto Ruotsalainen vid Pöyry Finland Oy var närvarande vid sammanträdet och presenterade strukturmodellen för Åbo stadsregion 2035.

Fullm. Leena Koikkalainen föreslog, understödd av fullm. Jarmo Rosenlöf, att ärendet bordläggs.

Förslaget godkändes enhälligt.

BeslutÄrendet bordlades.

 

Sfm § 89

Bordlagt Sfm 18.4.2011 § 81

Stadsfullmäktiges

beslut  

Stadsstyrelsens förslag godkändes.