Åbo stad § Sammanträdets datum Ärende nr 1
Stadsfullmäktige 44 14.02.2011 12

1367-2011 (009)

Stadsstyrelsens meddelande om de motioner som fullmäktigeledamöterna lämnat in och som inte har behandlats slutgiltigt före utgången av 2010

Sammandrag:

En förteckning över de motioner som i slutet av 2010 ännu inte behandlats framläggs för kännedom.

Sfm § 44

Bilaga 1Föredragning och beslutsförslag (på finska)

Bilaga 2De motioner som inlämnats av fullmäktigeledamöterna och som inte har behandlats slutgiltigt före utgången av 2010 (på finska)

Bilaga 3Omröstningsförteckningarna (på finska)

Fullm. Olavi Mäenpää föreslog, understödd av fullm. Maarit Rostedt, följande ändring:

”Stadsfullmäktige beslutar

anteckna för kännedom meddelandet om de motioner som var obehandlade 31.12.2010 och

samtidigt konstatera att motion nr 1 förfaller.”

Fullm. Sauli Saarinen föreslog, understödd av fullm. Alpo Lähteenmäki, följande ändring:

”Stadsfullmäktige beslutar

anteckna för kännedom meddelandet om de motioner som var obehandlade 31.12.2010 och påpeka för stadsstyrelsen att stadsstyrelsen bättre ska övervaka att de av stadsfullmäktige 17.9.2007 under § 193 godkända anvisningarna för behandling av fullmäktigemotioner efterföljs

samt konstatera att motion nr 1 inte förfaller, utan att svaret också på denna motion ska beredas enligt anvisningarna för behandling av fullmäktigemotioner.”

Då diskussionen avslutats föreslog ordföranden att stadsfullmäktige först röstar om fullm. Olavi Mäenpääs och fullm. Sauli Saarinens förslag och därefter om det vinnande förslaget och stadsstyrelsens förslag. Omröstningsförslaget godkändes.

Ordföranden framställde följande omröstningsförslag: De fullmäktigeledamöter som understöder fullm. Olavi Mäenpääs förslag, röstar ”ja”, om ”nej” vinner har fullm. Sauli Saarinens förslag blivit godkänt. Omröstningsförslaget godkändes

I omröstningen, som utfördes maskinellt, understödde 2 fullmäktigeledamöter fullm. Olavi Mäenpääs förslag, 40 fullmäktigeledamöter understödde fullm. Sauli Saarinens förslag, 24 fullmäktigeledamöter röstade blankt, 1 fullmäktigeledamot var frånvarande, och således vann fullm. Sauli Saarinens förslag denna omröstning.

Härefter framställde ordföranden följande omröstningsförslag: De fullmäktigeledamöter som understöder stadsstyrelsens förslag, röstar ”ja”, om ”nej” vinner har fullm. Sauli Saarinens förslag blivit godkänt. Omröstningsförslaget godkändes

I omröstningen, som utfördes maskinellt, understödde 53 fullmäktigeledamöter stadsstyrelsens förslag och 14 fullmäktigeledamöter understödde fullm. Sauli Saarinens förslag, och således vann stadsstyrelsens förslag.

BeslutStadsfullmäktige beslöt

anteckna för kännedom meddelandet om de motioner som var obehandlade 31.12.2010 och

konstatera att motion nr 1 inte förfaller utan att svaret på motionen ska beredas enligt anvisningarna för behandlingen av motioner.


Bilagor:

Sfm § 44
Bilaga 1:Asian esittely ja päätösehdotus
Bilaga 2:Valtuutettujen aloitteet, joita ei vuoden 2010 loppuun mennessä ole lopullisesti käsitelty
Bilaga 3:Äänestyslistat