Åbo stad § Sammanträdets datum Ärende nr 1
Stadsfullmäktige 42 14.02.2011 10

848-2009 (641)

Utarrendering av fastigheten på Universitetsbacken till Finlands Universitetsfastigheter Ab

Sammandrag:

Föreslås att stadsfullmäktige beslutar utarrendera fastigheten på Universitetsbacken till Finlands Universitetsfastigheter Ab genom ett arrendeavtal på 50 år och för ett årsarrende på 325 000 euro. Stadsstyrelsen berättigas besluta om övriga arrendevillkor i samband med godkännandet av arrendeavtalet.

Sfm § 42

Bilaga 1Föredragning och beslutsförslag (på finska)

Fullm. Jukka Mikkola föreslog, understödd av fullm. Kjell Lundahn, följande tillägg:

”stadsfullmäktige beslutar dessutom

- att behövliga villkor ska intas i arrendeavtalet om att Åbo universitets lokalitetshyror inte med anledning av arrendeavtalet får höjas mera än arrendebeloppet och att en höjning av lokalitetshyrorna med samma belopp som arrendet ska följa samma grunder som i arrendeavtalet och

- att stadens donation ska inriktas på forskning och undervisning.”

Förslaget godkändes enhälligt.

BeslutStadsfullmäktige beslöt att Åbo stad till Finlands Universitetsfastigheter Ab utarrenderar tomt nr 22 på 45.503 kvadratmeteri kvarter 9 i Åbo stads stadsdel 1 för ett årsarrende på 325.000 euro för en tid av 50 år.

Stadsfullmäktige beslöt dessutom att Fastighetsaffärsverkets ersättning för baskapitalet för 2011 höjs med 325.000 euro och att arrendebeloppet varje år doneras till Åbo universitet enligt de villkor som stadsstyrelsen fastställer.

Stadsstyrelsen berättigades fatta beslut om villkoren för utarrenderingen och donationen.

Stadsfullmäktige beslöt dessutom

att behövliga villkor ska intas i arrendeavtalet om att Åbo universitets lokalitetshyror inte med anledning av arrendeavtalet får höjas mera än arrendebeloppet och att en höjning av lokalitetshyrorna med samma belopp som arrendet ska följa samma grunder som i arrendeavtalet och

att stadens donation ska inriktas på forskning och undervisning.


Bilagor:

Sfm § 42
Bilaga 1:Asian esittely ja päätösehdotus