Åbo stad § Sammanträdets datum Ärende nr 1
Stadsfullmäktige 22 24.01.2011 22

11421-2010 (652, 653)

Godkännande av projektplanen för nybyggnaden för daghemmet och skolan vid Klockringaregatan

Sammandrag:

Föreslås att stadsfullmäktige godkänner projektplanen för nybyggnaden för daghemmet och skolan vid Klockringaregatan. Kostnadsnivån 11/2010 för nybyggnaden är 5 857 000 euro.

Sfm § 22

Bilaga 1Föredragning och beslutsförslag (på finska)

Bilaga 2Projektplanen 5.11.2010 inkl. bilagor (på finska)

Bilaga 3Omröstningsförteckningarna (på finska)

Fullm. Olavi Mäenpää föreslog, understödd av fullm. Maarit Rostedt, att ärendet remitteras.

Då diskussionen avbrutits, framställde ordföranden följande omröstningsförslag: De fullmäktigeledamöter som understöder att behandlingen av ärendet fortsätter, röstar ”ja”, om ”nej” vinner, har fullm. Olavi Mäenpääs remissförslag blivit godkänt. Omröstningsförslaget godkändes.

I omröstningen, som utfördes maskinellt, understödde 54 fullmäktigeledamöter fortsatt behandling av ärendet och 13 fullmäktigeledamöter understödde fullm. Olavi Mäenpääs remissförslag, och således fortsatte behandlingen av ärendet.

Fullm. Pirjo Rinne föreslog, understödd av fullm. Johannes Yrttiaho, att ärendet bordläggs.

Då diskussionen avbrutits, konstaterade ordföranden att ett förslag om bordläggning enligt arbetsordningen förutsätter ett understöd av 17 fullmäktigeledamöter, då ett ärende är uppe till behandling för första gången, och framställde följande omröstningsförslag: De fullmäktigeledamöter som understöder att behandlingen av ärendet fortsätter, röstar ”ja”, och de fullmäktigeledamöter som understöder fullm. Pirjo Rinnes förslag om bordläggning, röstar ”nej”. Omröstningsförslaget godkändes.

I omröstningen, som utfördes maskinellt, understödde 52 fullmäktigeledamöter fortsatt behandling av ärendet, 15 fullmäktigeledamöter understödde fullm. Pirjo Rinnes förslag om bordläggning, och således fortsatte behandlingen av ärendet.

BeslutStadsfullmäktige beslöt

att projektplanen för nybyggnaden för daghemmet och skolan vid Klockringaregatan i bilaga 2 godkänns och

att en bindande kostnadskalkyl på 5.857.000 euro för daghemmet och skolan vid Klockringaregatan godkänns i budgeten och ekonomiplanen för 2011 - 2014.


Bilagor:

Sfm § 22
Bilaga 1:Asian esittely ja päätösehdotus
Bilaga 2:Hankesuunnitelma 5.11.2010 liitteineen
Bilaga 3:Äänestyslistat