Åbo stad § Sammanträdets datum Ärende nr 1
Stadsfullmäktige 194 11.10.2010 7

3473-2010 (041)

Uppföljning av basservicenämndens budget och verksamhet 1.1-31.7.2010

Sammandrag:

Basservicenämnden har 22.9.2010 under § 284 föreslagit att ett tilläggsanslag på 9,6 miljoner euro ska beviljas för 2010. Stadsstyrelsen föreslår att fullmäktige bevil-jar basservicenämnden ett tilläggsanslag på 6 miljoner euro och att höjningen täcks med en motsvarande höjning av skatteinkomsterna.

Sfm § 194

Bilaga 1Föredragning och beslutsförslag (på finska)

Bilaga 2Omröstningsförteckning (på finska)

Fullm. Jarmo Rosenlöf föreslog, understödd av fullm. Virpa Puisto, följande ändring:

”Stadsfullmäktige beslutar att basservicenämndens anslag för 2010 höjs med 9,6 miljoner euro och att höjningen täcks med en motsvarande höjning av skatteinkomsterna.

Stadsfullmäktige beslutar dessutom att basservicenämnden ska vidta alla tänkbara åtgärder så, att det höjda anslaget inte behöver användas i sin helhet.”

Då diskussionen avbrutits framställde ordföranden följande omröstningsförslag: De fullmäktigeledamöter som understöder stadsstyrelsens förslag, röstar ”ja”, om ”nej” vinner har fullm. Jarmo Rosenlöfs ändringsförslag blivit godkänt. Omröstningsförslaget godkändes.

I omröstningen, som utfördes maskinellt, understödde 41 fullmäktigeledamöter stadsstyrelsens förslag och 26 fullmäktigeledamöter understödde fullm. Jarmo Rosenlöfs förslag, och således vann stadsstyrelsens förslag.

BeslutStadsfullmäktige beslöt att basservicenämndens anslag för 2010 höjs med 6 miljoner euro och att höjningen täcks med en motsvarande höjning av skatteinkomsterna.

Dessutom beslöt stadsfullmäktige att basservicenämnden ska vidta alla tänkbara åtgärder för att eliminera det förestående hotet om överskridningar och bl.a. påskynda de strukturella förändringarna.


Bilagor:

Sfm § 194
Bilaga 1:Asian esittely ja päätösehdotus
Bilaga 2:Äänestyslista