Åbo stad § Sammanträdets datum Ärende nr 1
Stadsfullmäktige 183 20.09.2010 10

30-2010 (014, 001)

Åbo stads deltagande i verksamheten inom ramen för utvecklingszonen för Sydvästkusten

Sammandrag: -

Sfm § 183

Bilaga 1Föredragning och beslutsförslag (på finska)

Bilaga 2Förslag till flaggskeppsprojekt inom ramen för arbetet med utvecklingszonen Sydvästkusten samt till verksamhetsplan för 2011 (på finska)

Fullm. Olavi Mäenpää föreslog att beslutsförslaget förkastas.

Förslaget förföll i brist på understöd.

BeslutStadsfullmäktige beslöt följande:

1. Åbo stad deltar enligt bilaga 1 till detta ärende i arbetet inom ramen för utvecklingszonen för Sydvästkusten fr.o.m. början av 2011.

2. Stadsstyrelsen befullmäktigas att bereda och godkänna ett ramavtal för åren 2011−2013 som reglerar samarbetet. I ramavtalet kommer de konkreta formerna för och innehållet i samarbetet att preciseras.

3. Åbo stad förbinder sig att tillsammans med sina samarbetsparter varje år anvisa ett budgetanslag för grundfinansieringen av arbetet med utvecklingszonen för Sydvästkusten på basis av den årliga verksamhetsplan som görs upp för arbetet med utvecklingszonen.

4. Konstateras att de andra städerna, kommunerna och de ekonomiska regionerna inom området samt andra aktörer inom området har möjlighet att delta i arbetet via konkreta projekt till den del som de anser att projekten överensstämmer med deras egna intressen. Gemensamma principer för samarbetet kommer att utformas i samband med beredningen av ramavtalet.


Bilagor:

Sfm § 183
Bilaga 1:Asian esittely ja päätösehdotus
Bilaga 2:Esitys Lounaisrannikon kehittämisvyöhykkeen lippulaivahankkeiksi sekä vuoden 2011 toimintasuunnitelmaksi