Åbo stad § Sammanträdets datum Ärende nr 1
Stadsfullmäktige 70 19.04.2010 4

4152-2010 (663)

Beslut om de fortsatta åtgärderna beträffande Kvarnbron

Sammandrag:

Stadsstyrelsen har 12.4.2010 beslutat föreslå för stadsfullmäktige att den skadade bron ska rivas och att en ny bro ska planeras och byggas och att de kostnader som föranletts och kommer att föranledas av skadorna på Kvarnbron och byggandet av en ny bro ska täckas med medel ur stadens skadefond. Stadsstyrelsen har 12.4.2010 beslutat att direktionen för fastighetsaffärsverket med stöd av stadsfullmäktiges beslut berättigas vidta den upphandling och de övriga åtgärder som behövs, så att utkasten för den planerade nya bron kan framläggas för behandling i stadsstyrelsen och byggnadsplaneraren godkännas. Dessutom har direktionen för fastighetsaffärsverket 7.4.2010 beslutat att den skadade Kvarnbron omedelbart ska stöttas temporärt.

Sfm § 70

Bilaga 1Föredragning och beslutsförslag (på finska)

Fullm. Olavi Mäenpää framställde, understödd av fullm. Pasi Heikkilä, följande klämförslag:

”Då stadsfullmäktige fattar beslut i ärendet föreslår undertecknad stadsfullmäktigeledamot i form av en hemställningskläm till stadsstyrelsen att staden vid beställning av rivningen av den skadade bron och planeringen och byggandet av den nya bron beaktar kompetensen vid Pernovarvet (STX-Europe) i Åbo.”

BeslutStadsfullmäktige beslöt

att den skadade bron rivs och att en ny bro ska planeras och byggas och


att de kostnader som föranletts och föranleds av den skadade Kvarnbron och byggandet av en ny bro täcks med medel ur stadens skadefond.

Stadsfullmäktige beslöt delge stadsstyrelsen fullm. Olavi Mäenpääs klämförslag.


Bilagor:

Sfm § 70
Bilaga 1:Asian esittely ja päätösehdotus