Åbo stad § Sammanträdets datum Ärende nr 1
Stadsfullmäktige 30 15.02.2010 8

14202-2009 (001)

Ändring av grundavtalet för sjukvårdsdistriktet

Sammandrag:

Samkommunen för Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt har 10.11.2009 sänt ett brev om en ändring av grundavtalet för sjukvårdsdistriktet så, att avtalet möjliggör ett system med avgifter för fördröjd överflyttning. Samkommunen för Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt anhåller om att stadsfullmäktige ska behandla ärendet. Föreslås att fullmäktige inte godkänner ändringen.

Sfm § 30

Bilaga 1Föredragning och beslutsförslag (på finska)

Bilaga 2Stadsjuristen Jukka Jyrkinens begäran om utlåtande 24.11.2009 (på finska)

Ordföranden avbröt sammanträdet kl. 18.51 för en förhandlingspaus. Sammanträdet fortsatte kl. 19.05.

Fullm. Minna Arve föreslog, understödd av fullm. Jarmo Rosenlöf, följande ändring:

”Stadsfullmäktige beslutar godkänna den förslagna ändringen av 27 § 1 mom. i grundavtalet för samkommunen för Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt. Stadsfullmäktige beslutar samtidigt att parterna, i det fall att Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt beslutar ta i bruk avgiften för fördröjd överflyttning, innan avgiften tas i bruk gemensamt ska godkänna kriterierna för köplaceringen av de patienter som väntar på förflyttning.”

Förslaget godkändes enhälligt.

BeslutStadsfullmäktige beslöt godkänna den föreslagna ändringen av 27 § 1 mom. i grundavtalet för samkommunen för Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt. Stadsfullmäktige beslöt samtidigt att parterna, i det fall att Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt beslutar ta i bruk avgiften för fördröjd överflyttning, innan avgiften tas i bruk gemensamt ska godkänna kriterierna för köplaceringen av de patienter som väntar på förflyttning.


Bilagor:

Sfm § 30
Bilaga 1:Asian esittely ja päätösehdotus
Bilaga 2:Kaupunginlakimies Jukka Jyrkisen lausuntopyyntö 24.11.2009