Liite 1 § 5

 

Kaupunginvaltuusto on 14.12.2009 § 269 päättänyt panna asian pöydälle.

 

Johtava kaupunginsihteeri Reino Tiainen:

 

Kaupunginvaltuusto päätti 26.10.2009 § 226 todeta, että varavaltuutetuksi valitun Hans Huttusen luottamustoimi varavaltuutettuna sekä kiinteistötoimitusten uskottuna miehenä on paikkakunnalta muuton johdosta päättynyt välittömästi.

 

Keskusvaalilautakunta on kaupunginvaltuuston em. päätökseen perustuen ilmoittanut 25.11.2009, että lakimies, eläkeläinen Lasse Lare on valittu Yhteislistan Suomen Kansan Sinivalkoiset varavaltuutetuksi em. päivämäärästä alkaen vuoden 2012 loppuun.

 

Hans Huttunen on valittu myös Varsinais-Suomen Liiton maakuntavaltuustoon Olavi Mäenpään henkilökohtaiseksi varajäseneksi. Varsinais-Suomen Liiton perussopimuksen 9 §:n mukaan maakuntavaltuuston jäsenten tulee olla jäsenkuntien valtuutettuja. Huttunen on näin ollen menettäessään vaalikelpoisuutensa Turun kaupunginvaltuustoon menettänyt samalla myös kelpoisuutensa toimia Varsinais-Suomen Liiton maakuntavaltuuston varajäsenenä.

 

Varsinais-Suomen Liiton perussopimuksen 9 §:n mukaan mikäli maakuntavaltuuston jäsen tai varajäsen menettää vaalikelpoisuutensa kesken toimikauden tai muusta syystä eroaa kesken toimikauden, päättää jäsenen edustama kunta eron myöntämisestä ja uuden jäsenen tai varajäsenen valitsemisesta jäljellä olevaksi toimikaudeksi. Kunnan valitseman jäsenen tai varajäsenen on edustettava samaa ryhmää kuin se, jonka tilalle hänet valitaan.

 

Edellä lausutun perusteella kaupunginvaltuusto päättänee todeta Hans Huttusen menettäneen vaalikelpoisuutensa toimia Varsinais-Suomen maakuntavaltuuston varajäsenenä ja myöntää hänelle eron mainitusta tehtävästä. Lisäksi kaupunginvaltuusto päättänee, että Olavi Mäenpään henkilökohtaiseksi varajäseneksi maakuntavaltuustoon valitaan lakimies, eläkeläinen Lasse Lare.

 

Kaupunginhallituksen ehdotus

Kaupunginvaltuusto päättää

todeta, että Hans Huttunen on menettänyt vaalikelpoisuutensa toimia Varsinais-Suomen Liiton maakuntavaltuuston varajäsenenä ja

myöntää hänelle eron mainitusta tehtävästä.

Lisäksi kaupunginvaltuusto päättää, että Olavi Mäenpään henkilökohtaiseksi varajäseneksi Varsinais-Suomen Liiton maakuntavaltuustoon valitaan lakimies, eläkeläinen Lasse Lare.