Åbo stad § Sammanträdets datum Ärende nr 1
Stadsfullmäktige 280 14.12.2009 15

14599-2006 (421)

Överföring av småbarnsfostran till undervisningsväsendet

Sammandrag:

Stadsstyrelsen tillsatte 23.6.2009 en arbetsgrupp som fick i uppdrag att bereda överföringen av småbarnsfostran till undervisningsväsendet. Arbetsgruppen lämnade 12.10.2009 in sin rapport till stadsstyrelsen. I rapporten granskas förvaltningen av småbarnsfostran i andra kommuner i Finland, utvärderas fördelarna och utvecklingsbehovet enligt den nuvarande modellen samt bedöms överföringens in-verkan på servicen, personalen, ekonomin, förvaltningen och lokaliteterna. Föreslås för stadsfullmäktige att småbarnsfostran 1.8.2010 överförs till undervisningsväsendet.

Sfm § 280

Bilaga 1Föredragning och beslutsförslag (på finska)

Bilaga 2Omröstningslistan (på finska)

Fullm. Rauno Artesola föreslog, understödd av fullm. Pasi Heikkilä, följande ändring:

”Stadsfullmäktige konstaterar att småbarnsfostran enligt arbetsgruppens rapport är en del av servicesystemet för familjer och att verksamhetsförutsättningarna för systemet är goda inom ramen för det sammanslagna social- och hälsovårdsväsendet. Det är inte ändamålsenligt att ändra på en bra praxis.

Stadsfullmäktige beslutar bibehålla småbarnsfostran så, att den lyder under basservicenämndens förvaltning.”

Då diskussionen avslutats framställde ordföranden följande omröstningsförslag: De fullmäktigeledamöter, som understöder stadsstyrelsens förslag, röstar ”ja”, om ”nej” vinner har fullm. Rauno Artesolas ändringsförslag blivit godkänt. Omröstningsförslaget godkändes.

I omröstningen, som utfördes maskinellt, understödde 59 fullmäktigeledamöter stadsstyrelsens förslag och 6 fullmäktigeledamöter understödde fullm. Rauno Artesolas förslag, 2 fullmäktigeledamöter var frånvarande, och således vann stadsstyrelsens förslag.

BeslutStadsfullmäktige beslöt att småbarnsfostran 1.8.2010 överförs till undervisningsväsendet.


Bilagor:

Sfm § 280
Bilaga 1:Asian esittely ja päätösehdotus
Bilaga 2:Äänestyslista