Åbo stad § Sammanträdets datum Ärende nr 1
Stadsfullmäktige 272 14.12.2009 7

10217-2007 (613)

Förslag till detaljplan, ändring av detaljplanen, tomtindelning och ändring av tomtindelningen för trafikområdena och områdena för de planskilda korsningarna i stadsdelen Flygfältet, gatu-, rekreations- och specialområdena i stadsdelen Starrbacka samt kvarteren 4 (del), 13, 14 och 15 samt gatu-, järnvägs-, rekreations-, underfarts-, skyddsgrön- och specialområdena i stadsdelen Urusberget

Sammandrag:

Detaljplanekontoret har utarbetat ett förslag till detaljplan och ändring av detaljplanen för de områden som anges i rubriken. Detaljplanen syftar till att möjliggöra en modernisering av banan mellan Åbo och Toijala. Planen ger möjligheter att bilda ett enhetligt industri- och arbetsplatskvarter mellan banan och riksvägen. Verksamheten i kvarteret kan vid behov dra nytta av järnvägen.

Sfm § 272

Bilaga 1Föredragning och beslutsförslag (på finska)

Bilaga 2Redogörelse (på finska)

Bilaga 3Statistikblankett (på finska)

BeslutStadsfullmäktige beslöt godkänna det av detaljplanekontoret utarbetade, 24.6.2009 daterade och 15.10.2009 på basis av utlåtanden ändrade förslaget till detaljplan och ändring av detaljplanen för trafikområdena och områdena för de planskilda korsningarna i stadsdelen Flygfältet, gatu-, rekreations- och specialområdena i stadsdelen Starrbacka samt kvarteren 4 (del), 13, 14 och 15 samtgatu-, järnvägs-, rekreations-, underfarts-, skyddsgrön- och specialområdena i stadsdelen Urusberget.

Stadsfullmäktige beslöt samtidigt i samband med ändringen av detaljplanen godkänna följande bindande tomtindelning/ändring av tomtindelningen: (Urusberget) 88-13 tomt 2.


Bilagor:

Sfm § 272
Bilaga 1:Asian esittely ja päätösehdotus
Bilaga 2:Selostus "Rata Sammakko"
Bilaga 3:Tilastolomake "Rata Sammakko"