Åbo stad § Sammanträdets datum Ärende nr 1
Stadsfullmäktige 250 16.11.2009 6

7065-2008 (014)

Godkännande av instruktionen för regionala räddningsväsendet i Egentliga Finland

Sammandrag:

Regionala räddningsnämnden i Egentliga Finland har föreslagit vissa ändringar i sin instruktion. Det huvudsakliga innehållet i ändringarna innebär att nämnden får större självständighet i relation till stadsstyrelsen. Nämnden föreslår bl.a. att stadsstyrelsens rätt att överta nämndens beslut ska strykas, att nämnden ska få ökade befogenheter i fråga om personalärenden och godkännande av lokalitetsprojekt. Föreslås för stadsfullmäktige att instruktionen ändras så, att nämnden får utökade befogenheter i fråga om lokalitetsprojekt och personalärenden. Föreslås att stadsstyrelsens rätt att överta ärenden inte stryks.

Sfm § 250

Bilaga 1Föredragning och beslutsförslag (på finska)

Bilaga 2Instruktionen för regionala räddningsväsendet i Egentliga Finland (på finska), framlagd för godkännande i fullmäktige

BeslutStadsfullmäktige beslöt att instruktionen för regionala räddningsväsendet i Egentliga Finland godkänns enligt bilaga 2 så, att instruktionen träder i kraft 1.1.2010. Samtidigt upphävs den instruktion för regionala räddningsväsendet som godkändes 14.4.2003 under § 79.


Bilagor:

Sfm § 250
Bilaga 1:Asian esittely ja päätösehdotus
Bilaga 2:Valtuuston hyväksyttäväksi esitettävä aluepelastustoimen johtosääntö