Åbo stad § Sammanträdets datum Ärende nr 1
Stadsfullmäktige 154 15.06.2009 25

7834-2009 (045)

Beviljande av ansvarsfrihet för medlemmarna i nämnden för den tekniska servicen och de ledande tjänstemännen inom detta organs verksamhetsområde

Sammandrag: -

Sfm § 154

Bilaga 1Föredragning och beslutsförslag (på finska)

Bilaga 2Omröstningslistan (på finska)

Fullm. Olavi Mäenpää föreslog, understödd av fullm. Jiri Keronen, följande ändring:

”Stadsfullmäktige beslutar att medlemmarna i nämnden för den tekniska servicen och de ledande tjänstemännen inom detta organs verksamhetsområde inte beviljas ansvarsfrihet.”

Fullm. Jarmo Laivoranta anmälde jäv vid behandlingen av detta ärende och avlägsnade sig från sammanträdet för den tid som ärendet behandlades.

Då diskussionen avslutats framställde ordföranden följande omröstningsförslag: De fullmäktigeledamöter som understöder revisionsnämndens förslag röstar ”ja”, om ”nej” vinner har fullm. Olavi Mäenpääs förslag till ändring blivit godkänt. Omröstningsförslaget godkändes.

I omröstningen, som utfördes maskinellt, understödde 51 fullmäktigeledamöter revisionsnämndens förslag och 13 fullmäktigeledamöter understödde fullm. Olavi Mäenpääs förslag, 1 fullmäktigeledamot röstade blankt och 2 fullmäktigeledamöter var frånvarande, och således vann revisionsnämndens förslag.

BeslutStadsfullmäktige beslöt bevilja ansvarsfrihet för medlemmarna i nämnden för den tekniska servicen och de ledande tjänstemännen inom detta organs verksamhetsområde.


Bilagor:

Sfm § 154
Bilaga 1:Asian esittely ja päätösehdotus
Bilaga 2:Äänestyslista