Åbo stad § Sammanträdets datum Ärende nr 1
Stadsfullmäktige 135 15.06.2009 6

11043-2007 (613, 627)

Förslag till ändring av detaljplanen för tomt 9 i kvarter 47 i stadsdelen VI (adress Doppingvägen 26) "Doppingvägen" (37/2007)

Sammandrag:

Detaljplanekontoret har utarbetat ett förslag till en detaljplaneändring som går under namnet "Doppingvägen". Syftet med ändringen av detaljplanen är att göra det möjligt att bygga både bostadsbyggnader och affärs- och kontorsbyggnader på det område som omfattas av planändringen. På kvartersområdet med beteckningen AL anvisas en byggrätt på 4 000 m2-vy, vilket är en ökning av byggrätten med 1 000 m2-vy i jämförelse med den i kraft varande detaljplanen.

Sfm § 135

Bilaga 1Föredragning och beslutsförslag (på finska)

Bilaga 2Redogörelse (på finska)

Bilaga 3Statistikblankett (på finska)

Bilaga 4Omröstningslistan (på finska)

Fullm. Henry Toivari föreslog, understödd av fullm. Jorma Hellstén, att ärendet bordläggs.

Då diskussionen avbrutits konstaterade ordföranden att ett förslag om bordläggning enligt arbetsordningen förutsätter ett understöd av 17 fullmäktigeledamöter, då ett ärende är uppe till behandling för första gången, och framställde följande omröstningsförslag: De fullmäktigeledamöter som understöder en fortsatt behandling av ärendet röstar ”ja” och de fullmäktigeledamöter som understöder fullm. Henry Toivaris förslag om bordläggning röstar ”nej”. Omröstningsförslaget godkändes.

I omröstningen, som utfördes maskinellt, understödde 35 fullmäktigeledamöter en fortsatt behandling av ärendet, 29 fullmäktigeledamöter understödde fullm. Henry Toivaris förslag om bordläggning, 1 fullmäktigeledamot röstade blankt och 2 fullmäktigeledamöter var frånvarande, och därför konstaterade ordföranden att förslaget om bordläggning fått det understöd på minst 17 fullmäktigeledamöter som arbetsordningen förutsätter, och således bordlades ärendet till nästa sammanträde.

BeslutÄrendet bordlades.


Bilagor:

Sfm § 135
Bilaga 1:Asian esittely ja päätösehdotus
Bilaga 2:Selostus
Bilaga 3:Tilastolomake
Bilaga 4:Äänestyslista