Åbo stad § Sammanträdets datum Ärende nr 1
Stadsfullmäktige 115 11.05.2009 5

2128-2008 (613, 627)

Förslag till ändring av detaljplanen för en del av kvarter 108 samt delar av gatuområdet för Pispalavägen, den allmänna trafikleden för Fuxstigen och skyddsgrönområdet Kairisslänten i stadsdelen Nummisbacken, "Studenbystiftelsen i Åbo Ikituuri" (7/2008)

Sammandrag:

Detaljplanekontoret har utarbetat ett förslag till ändring av detaljplanen för det område som anges i rubriken. Ändringen av detaljplanen ger möjligheter till boende för studerande samt uppförande av en byggnad för affärs- och kontorsanvändning som blir ett landmärke vid Helsingforsgatan. Dessutom innebär planändringen att parkeringsarrangemangen på området genomgås och en områdesreservering anvisas för en led för lätt trafik. På området anvisas en byggrätt på 4 600 m2-vy.

Sfm § 115

Bilaga 1Föredragning och beslutsförslag (på finska)

Bilaga 2Redogörelse (på finska)

Bilaga 3Statistikblankett (på finska)

Bilaga 4Omröstningsförteckning (på finska)

Fullm. Heikki Talvitie föreslog, understödd av fullm. Mirka Muukkonen, att förslaget till ändring av detaljplanen förkastas.

Då diskussionen avslutats framställde ordföranden följande omröstningsförslag: De fullmäktigeledamöter som understöder stadsstyrelsens förslag röstar ”ja”, om ”nej” vinner har fullm. Heikki Talvities förslag om förkastande blivit stadsfullmäktiges beslut. Omröstningsförslaget godkändes.

Vid omröstningen, som utfördes maskinellt, understödde 59 fullmäktigeledamöter stadsstyrelsens förslag och 6 fullmäktigeledamöter understödde fullm. Heikki Talvities förslag, 2 fullmäktigeledamöter var frånvarande, och således vann stadsstyrelsens förslag.

BeslutStadsfullmäktige beslöt godkänna det av detaljplanekontoret uppgjorda, 14.1.2009 daterade och 20.3.2009 bl.a. på basis av utlåtanden ändrade förslaget till ändring av detaljplanen för en del av kvarter 108 samt delar av gatuområdet för Pispalavägen, den allmänna trafikleden för Fuxstigen och skyddsgrönområdet Kairisslänten i stadsdelen Nummisbacken.

Stadsfullmäktige beslöt samtidigt i samband med ändringen av detaljplanen godkänna följande bindande tomtindelningar/ändringar av tomtindelningarna: (Nummisbacken) 11-122 tomt 1 och (Nummisbacken) 11-108 tomt 8.


Bilagor:

Sfm § 115
Bilaga 1:Asian esittely ja päätösehdotus
Bilaga 2:Selostus "TYS Ikituuri"
Bilaga 3:Tilastolomake "TYS Ikituuri"
Bilaga 4:Äänestyslista