Åbo stad § Sammanträdets datum Ärende nr 1
Stadsfullmäktige 107 20.04.2009 7

14244-2006 (641, 627, 021)

Förslag till detaljplan och tomtindelning för ett icke-planlagt område i stadsdelen Perno (Pernovägen) "Yard Park" (5/2007)

Sammandrag:

Detaljplanekontoret har utarbetat ett förslag till detaljplan och tomtindelning för ett ickeplanlagt område i stadsdelen Perno. Detaljplanen ger möjligheter att bygga industri- och verksamhetslokaler på området. På området anvisas en byggrätt på sammanlagt 22.306 m2-vy, varav 3.755 m2-vy har reserverats för byggande av verksamhetslokaler och 18.551 m2-vy för byggande av industrilokaler.

Sfm § 107

Bilaga 1Föredragning och beslutsförslag (på finska)

Bilaga 2Redogörelse (på finska)

Bilaga 3Statistikblankett (på finska)

Bilaga 4Omröstningslistorna (på finska)

Fullm. Heikki Talvitie föreslog, understödd av fullm. Olavi Mäenpää, att ärendet remitteras för ny beredning.

Då diskussionen avbrutits framställde ordföranden följande omröstningsförslag: De fullmäktigeledamöter som understöder en fortsatt behandling av ärendet röstar ”ja”, om ”nej” vinner har fullm. Heikki Talvities remissförslag blivit godkänt. Omröstningsförslaget godkändes.

Vid omröstningen, som utfördes maskinellt, understödde 55 fullmäktigeledamöter en fortsatt behandling av ärendet och 12 fullmäktigeledamöter understödde fullm. Heikki Talvities remissförslag, och således fortsatte behandlingen av ärendet.

Fullm. Mirka Muukkonen föreslog, understödd av fullm. Olavi Mäenpää, att beslutsförslaget förkastas.

Då diskussionen avslutats framställde ordföranden följande omröstningsförslag: De fullmäktigeledamöter som understöder stadsstyrelsens förslag röstar ”ja”, om ”nej” vinner har fullm. Mirka Muukkonens förslag om förkastande blivit stadsfullmäktiges beslut. Omröstningsförslaget godkändes.

Vid omröstningen, som utfördes maskinellt, understödde 55 fullmäktigeledamöter stadsstyrelsens förslag och 12 fullmäktigeledamöter understödde fullm. Mirka Muukkonens förslag, och således vann stadsstyrelsens förslag.

BeslutStadsfullmäktige beslöt godkänna det av detaljplanekontoret uppgjorda, 25.7.2008 daterade och 13.10.2008 på basis av utlåtanden ändrade förslaget till detaljplan för etticke-planlagt område i stadsdelen Perno.

Stadsfullmäktige beslöt samtidigt i samband med detaljplanen godkänna följande bindande tomtindelningar: (Perno) 65-59 tomterna 1-4 och (Perno) 65-60 tomterna 1-4.

Fullm. Heikki Talvitie och fullm. Olavi Mäenpää anmälde avvikande mening och reserverade sig mot beslutet.


Bilagor:

Sfm § 107
Bilaga 1:Asian esittely ja päätösehdotus
Bilaga 2:Selostus (Perno) 65 kaup.osa "Yard Park"
Bilaga 3:Tilastolomake (Perno) 65 kaup.osa "Yard Park"
Bilaga 4:Äänestyslista