Åbo stad§Sammanträdets datumÄrende nr1
Avfallshanteringsnämnden i Sydvästra Finland4321.09.20234

1262-2023 (02 02 02)

Den andra delårsrapporten om verksamheten och ekonomin i Sydvästra Finlands avfallshanteringsnämnd samt tillstånd och tillsyn inom serviceområdet 2023

Sammandrag: -

Sfan § 43

Koncernförvaltning, gemensamma tjänster, ekonomisk styrning, Controller Tomi Ekman 25.8.2023:

Till stadsfullmäktige, stadsstyrelsen och revisionsnämnden utges delårsrapporter om verksamhetens och ekonomins utveckling tre gånger om året under räkenskapsperioden. Den fjärde rapporten som utges gällande förverkligandet av verksamheten och resultatet är bokslutet.

Stadsfullmäktige har i samband med bestämmelserna som gäller för följandet av 2023 års budget beslutat om rapporteringen av verksamheten och den ekonomiska utvecklingen. Den andra delårsöversikten görs upp för rapporteringsperioden 1.1–30.6.2023. Delårsöversikten innehåller en översikt över verksamheten och ekonomin samt en prognos över hur målen för verksamheten, ekonomin och den mänskliga arbetskraften har uppnåtts.

I samband med den andra delårsöversikten rapporteras till stadsstyrelsen hur de i verksamhetsplanen fastställda verksamhetsmålen som förverkligar stadens strategi och borgmästarprogrammet har uppnåtts samt hur de ekonomiska målen har uppnåtts per kontogrupp.

Servicehelheterna rapporterar till nämnderna om genomförandet av serviceavtalen i samband med rapporteringen om verksamhetsplanerna två gånger per år i samband med den andra delårsöversikten och bokslutet.

I den andra delårsöversikten ingår också uppföljningsuppgifter om de mål som ställts upp för strategiska sammanslutningar. De strategiska sammanslutningarnas uppföljningsuppgifter behandlas av Stadsstyrelsens koncernsektion 21.8.2023.

Ekonomisk prognos

Serviceområdets verksamhetsintäkter för tillstånd och tillsyn förutspås realiseras enligt budgeten (budget 12,31 miljoner euro, prognos 12,31 miljoner euro).

Tillstånden och personalkostnaderna för serviceområdet tillstånd och tillsyn förutspås överskrida budgeten med 0,20 miljoner euro (budget 6,43 miljoner euro, prognos 6,63 miljoner euro).

Sydvästra Finlands avfallshanteringsnämnds ekonomi förutses förverkligas i enlighet med budgeten.

Tilläggsmaterial 1​Stadsmiljöns servicehelhet 6 2023​

Tilläggsmaterial 2​Uppföljningsrapport över serviceplanen för serviceområdet Tillstånd och tillsyn 6 2023

Tilläggsmaterial 3​Uppföljningsrapport om stadsmiljöns verksamhetsplan 6 2023

Tilläggsmaterial 4​Uppföljningsrapport för serviceområdet tillstånd och tillsyn 6 2022

Tilläggsmaterial 5​Uppföljningsrapport för Egentliga Finlands avfallshanteringsnämnds ekonomi 6 2023

Tillsynsdirektör Leena Salmelainen:

Förslag​Sydvästra Finlands avfallshanteringsnämnd beslutar att anteckna den andra delårsöversikten över verksamheten och ekonomin 2023 för kännedom

BeslutFörslaget godkändes.

Sändlista

förkStadsstyrelsen
förkKonsernihallinto, talousohjaus