Åbo stad§Sammanträdets datumÄrende nr1
Avfallshanteringsnämnden i Sydvästra Finland4423.09.202110

10898-2021 (00 01 01)

Delegeringsbesluten av Sydvästra Finlands avfallshanteringsnämnd

Sammandrag:

Nämnden antecknar för kännedom nämndens tidigare beslut om överföring av behörighet till tjänsteinnehavarna.

Sfan § 44

Stadsmiljö, förvaltningsdirektör Harri Lehtinen 15.9.2021:

Sydvästra Finlands avfallshanteringsnämnd har tidigare fattat beslut genom vilka nämndens behörighet har överförts till tjänsteinnehavare inom stadsmiljösektorn och koncernförvaltningen.

Stadens tjänsteinnehavarorganisation har ändrats så att stadsmiljösektorn har ersatts av en servicehelhet för stadsmiljön. Inom koncernförvaltningen har det skett interna omfördelningar av ansvarsområdena och enheterna.

Trots ändringarna i förvaltningsstadgan har man tolkat att nämndens delegeringsbeslut inte behöver förnyas, eftersom samma tjänsteinnehavare som har delegerats beslutanderätt fortfarande verkar i den nya organisationen. Dessutom har nämndens namn förblivit oförändrat trots att nämndernas medlemmar har bytts ut från den senaste valperioden.

Tidigare delegeringsbeslut hämtas för kännedom till nämnden, och nämnden har rätt att fatta ett annat beslut i ärendet om de så önskar. Tidigare beslut framförs mer detaljerat under sammanträdet och sammanfattningen över besluten finns som bifogat material till beslutsförslaget.

Tilläggsmaterial 1Nämndens tidigare delegeringsbeslut

Tillsynsdirektör Leena Salmelainen:

FörslagSydvästra Finlands avfallshanteringsnämnd beslutar att anteckna ärendet för kännedom samt konstatera att tjänsteinnehavarna i fråga fortfarande kan utöva behörighet enligt tidigare beslut.

BeslutFörslaget godkändes.

Sändlista

förkKaupunkiympäristö, ympäristönsuojelu
förkXXXXX