Åbo stad§Sammanträdets datumÄrende nr1
Avfallshanteringsnämnden i Sydvästra Finland4323.09.20219

10830-2021 (00 01 01, 14 06 00)

Beviljande av tjänsteinnehavares rätt att få uppgifter enligt avfallslagen

Sammandrag:

Sammandrag: Det föreslås för nämnden att behörigheten att få uppgifter enligt avfallslagen överförs till avfallshanteringsombuden

Sfan § 43

Enligt 122.3 § i avfallslagen har den kommunala avfallshanteringsmyndigheten eller en tjänsteinnehavare som den utsett på begäran rätt att av avfallsinnehavaren eller någon annan aktör inom avfallshanteringen få de uppgifter som behövs för skötseln av den uppgift enligt 5 kap. som gäller ordnande av avfallshantering.

Skötseln av ärenden som hör till avfallshanteringsmyndighetens behörighet, till exempel upprätthållandet av ett register över avfallstransporter samt annan uppföljning och annat beslutsfattande som gäller avfallshanteringen och som kommunen ansvarar för, förutsätter kontinuerligt att olika uppgifter om avfallshanteringen begärs och fås av bl.a. invånare, fastighetsinnehavare och företag som verkar inom kommunens avfallshantering. För att ordna en flexibel och så ofördröjlig behandling av ärenden som möjligt är det ändamålsenligt att de avfallshanteringsombud som är underställda nämnden ges rätt att få information enligt ovan nämnda lagrum så att ärenden som gäller begäran om uppgifter inte behöver behandlas separat i nämnden.

Tillsynsdirektör Leena Salmelainen:

FörslagSydvästra Finlands avfallshanteringsnämnd beslutar att de avfallshanteringsombud (vakanser 607110 och 607112) som lyder under nämnden har rätt att få information enligt 122.3 § i avfallslagen till kommunen för skötseln av den uppgift som gäller ordnande av avfallshantering enligt 5 kap. i avfallslagen.

BeslutFörslaget godkändes.

Sändlista

förkKaupunkiympäristö, ympäristönsuojelu
förkXXXXX